Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκαέξι ταινίες που θα συζητηθούν στις Κάννες

Δεκαέξι ταινίες που θα συζητηθούν στις Κάννες

...

Αγγελική Στελλάκη

Το κόκκινο χαλί ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του στο Palais Du Festival και η Κρουαζέτ βάζει τα καλά της. Η ώρα για το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών σχεδόν έφτασε.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 22 Μαΐου και στη διάρκειά του θα παρελάσουν από το κόκκινο χαλί διάσημοι σταρ και σκηνοθέτες, ενώ εταιρείες παραγωγής και κινηματογραφιστές θα κλείσουν συμφωνίες.

Φέτος, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός σκηνοθέτης, Τζορτζ Μίλερ (Mad Max).

Το in.gr επιλέγει 16 ταινίες που αναμένεται να συζητηθούν:

Café Society

Ο Γούντι Άλεν θα έχει την τιμή να σηκώσει την αυλαία του Φεστιβάλ. Με τη νέα του ταινία, ο αμερικανός δημιουργός μιλά και πάλι για το αγαπημένο του Χόλιγουντ. Στο Café Society, ένας νεαρός άνδρας (Τζέσι Άιζενμπεργκ) φτάνει στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1930, ελπίζοντας να βρει δουλειά στην βιομηχανία του θεάματος. Όπως συμβαίνει συνήθως στις ταινίες του Γούντι Άλεν, ο έρωτας δεν μένει εκτός εξίσωσης. Η ταινία θα προβληθεί στην έναρξη του Φεστιβάλ, εκτός συναγωνισμού.

ΜΦΓ, Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει στα όνειρα και τους εφιάλτες της παιδικής μας ηλικίας, μεταφέροντας στο σινεμά ένα βιβλίο του βρετανού συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ (Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας). Ηρωίδα της ταινίας είναι η νεαρή Σόφι, ένα κορίτσι που συναντά έναν Γίγαντα (ο Σπίλμπεργκ συνεργάζεται ξανά με τον Μαρκ Ράιλανς που κέρδισε Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τη «Γέφυρα των Κατασκόπων»). Η Σόφι θα πρέπει να ξεπεράσει τους φόβους της και να συνεργαστεί με τον Γίγαντα για να σώσει τη Βρετανία.

The Neon Demon

Ένα θρίλερ γύρω από τον κόσμο της ομορφιάς είναι η νέα δημιουργία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν (Drive). Σε αυτό μία νεαρή κοπέλα φτάνει στο Λος Άντζελες, όπου μία ομάδα γυναικών θα κάνει τα πάντα για να αποκτήσει αυτό που εκείνη διαθέτει. Η Ελ Φάνινγκ πρωταγωνιστεί, μαζί με τον Κιάνου Ριβς.

American Honey

Η Βρετανίδα Άντρεα Άρνολντ είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γυναίκες δημιουργούς και η φιλμογραφία της περιλαμβάνει ταινίες όπως τα «Fish Tank» και «Wuthering Heights». Το «American Honey» είναι η πρώτη της ταινία γυρισμένη στις ΗΠΑ και αφηγείται την ιστορία μιας έφηβης που κάνει ένα road trip. Στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο Σάια Λα Μπεφ και περιμένουμε να δούμε εάν ο εκκεντρικός ηθοποιός θα βρίσκεται φέτος στις Κάννες και εάν θα απασχολήσει τα βλέμματα.

Risk

Μετά το ντοκιμαντέρ της για τον Έντουαρντ Σνόουντεν, η βραβευμένη σκηνοθέτις Λόρα Πόιτρας έχει ετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ για τον Τζούλιαν Άσανζ. Δεδομένου ότι η προηγούμενη δουλειά της απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, ανυπομονούμε για το «Risk».

Money Monster

Η Τζόντι Φόστερ σκηνοθετεί, ο Τζορτζ Κλούνι, η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Τζακ Ο’ Κόνελ πρωταγωνιστούν στην ιστορία μιας απαγωγής που λαμβάνει χώρα μπροστά στις κάμερες. Αυτό που περιμένουμε είναι μία ταινία για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τη φήμη.

Julieta

Νέα ταινία για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο οποίος με τη «Julieta» συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της Αντία. Και οι δύο βιώνουν την απώλεια του συζύγου και πατέρα. Όταν η Άντια κλείσει τα 18 θα εγκαταλείψει τη μητέρα της χωρίς εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης.

Hell or High Water

Η νέα ταινία του Ντέιβιντ ΜακΚένζι («Γροθιές στους Τοίχους», «Νεαρός Αδάμ») αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών (Κρις Πάιν και Μπεν Φόστερ) που σχεδιάζουν τη ληστεία μιας τράπεζας. Σύντομα θα δουν ότι εμπόδιο στα σχέδιά τους είναι ένας σκληρός ρέιντζερ από το Τέξας (Τζεφ Μπρίτζες). Το σενάριο είναι το Τέιλορ Σέρινταν («Sicario»).

Voir du Pays (Γυρίζοντας τον Κόσμο)

Η ελληνο-γαλλική συμπαραγωγή γυρίστηκε στη Ρόδο και θα προβληθεί στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ. Η ταινία των αδελφών Μυριέλ και Ντελφίν Κουλέν -με πρωταγωνιστές τους Αριάν Λαμπέντ, Σόκο, Μάκη Παπαδημητρίου- βασίζεται σε βιβλίο της Ντελφίν Κουλέν και παρακολουθεί δύο Γαλλίδες που υπηρετούν στο στρατό και επιστρέφουν από τη θητεία τους στο Αφγανιστάν. Σε μία προσπάθεια «αποσυμπίεσης», μεταφέρονται σε ένα ξενοδοχείο στην Κύπρο, όπου προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τη βία του πολέμου…



Paterson

Με ταινία και ντοκιμαντέρ συμμετέχει φέτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ο Τζιμ Τζάρμους. Στην ταινία του «Paterson», ήρωας είναι ένας οδηγός λεωφορείου και ποιητής (τον ερμηνεύει ο εξαιρετικός Άνταμ Ντράιβερ που τον γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά Girls ενώ τον είδαμε ως Κάιλο Ρεν στο πρόσφατο Star Wars). Στη διάρκεια μιας εβδομάδας, ο Πάτερσον βλέπει τη γυναίκα του να αλλάζει τη ζωή της εξ ολοκλήρου. Στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Γκολσιφτέ Φαραχανί.

The Unknown Girl

Οι Κάννες αγαπούν τους αδελφούς Νταρντέν, χαρίζοντάς τους συχνά διακρίσεις για τις ταινίες τους. Η νέα τους ταινία παρακολουθεί την ιστορία ενός γιατρού που προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητα μιας γυναίκας που πέθανε, έχοντας αρνηθεί να υποβληθεί σε επέμβαση.

Loving

Λίγο μετά την προβολή στις αίθουσες του «Εκλεκτού της Νύχτας», ο Τζεφ Νίκολς επιστρέφει με νέα ταινία και με πρωταγωνιστές και πάλι τον Τζόελ Έτζερτον. Η ταινία αφηγείται την ρομαντική ιστορία ενός διαφυλετικού ζευγαριού που φυλακίζονται στη Βιρτζίνια του 1950.

Juste la fin du monde (Μόνο το τέλος του κόσμου)

Τέσσερις από τις ταινίες του έχουν προβληθεί στην Κρουαζέτ. Ο νεαρός Ξαβιέ Ντολάν θεωρείται κάτι παραπάνω από αγαπημένο παιδί των Καννών. Στο «Juste la fin du monde» πρωταγωνιστεί η αφρόκρεμα του γαλλικού σινεμά: Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκασπάρ Ουλιέλ, Βενσάν Κασέλ, Λέα Σεϊντού. Ο Ουλιέλ ερμηνεύει έναν άνδρα που επιστρέφει μετά από μεγάλη απουσία στο πατρικό του, για να πει στην οικογένειά του ότι πεθαίνει.

The Handmaiden

Μετά το Stoker και την μάλλον αρνητική εμπειρία στις ΗΠΑ, ο Παρκ Τσαν Γουκ σκηνοθετεί την μεταφορά σε ασιατικό έδαφος του μυθιστορήματος «Η Κλέφτρα» της Σάρα Γουότερς. Στην ταινία του Παρκ Τσαν Γουκ η υπόθεση λαμβάνει χώρα στην υπό ιαπωνική κατοχή Κορέα της δεκαετίας του 1930 και όχι στο βικτωριανό Λονδίνο, όπου μία Γιαπωνέζα κληρονόμος προσλαμβάνει μια νεαρή κλέφτρα ως προσωπική της βοηθό. Η τελευταία έχει στόχο να την γοητεύσει και να την εκμεταλλευτεί.

Captain Fantastic

Στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» θα προβληθεί το Captain Fantastic του Ματ Ρος με πρωταγωνιστή τον Βίγκο Μόρτενσεν. Ο ηθοποιός ερμηνεύει τον πάτερ – φαμίλια μιας εκκεντρικής οικογένειας, ο οποίος μεγαλώνει τα παιδιά του με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θέλοντας να διατηρήσει την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Η κατάσταση αλλάζει όταν ο πατέρας αναγκαστεί να οδηγήσει την οικογένεια μακριά από τον παράδεισό τους.

L’ Ultima Spiaggia (Η τελευταία παραλία)

Ως ειδική προβολή θα προβληθεί στις Κάννες το ντοκιμαντέρ των Θάνου Αναστόπουλου και Νταβίντε Ντελ Ντεγκάν. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται ιστορίες των λουόμενων μιας πολυσύχναστης παραλίας στην Τεργέστη της Ιταλίας, όπου ένας τοίχος τριών μέτρων χωρίζει ακόμα και σήμερα τους άντρες από τις γυναίκες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024