Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το όνειρο της Λιόν έγινε πραγματικότητα

Το όνειρο της Λιόν έγινε πραγματικότητα

Ο Αλεξάντρε Λακαζέτ σημείωσε χατ-τρικ, βοηθώντας την Λιόν να θριαμβεύσει απέναντι στην Μονακό, εξασφαλίζοντας την δεύτερη θέση στην Ligue 1 και απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Ο Αλεξάντρε Λακαζέτ σημείωσε χατ-τρικ, βοηθώντας την Λιόν να θριαμβεύσει απέναντι στην Μονακό, εξασφαλίζοντας την δεύτερη θέση στην Ligue 1 και απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Οι Μονεγάσκοι του Ζαρντίμ, έμειναν νωρίς με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Τραορέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 23 και ενώ ήταν ήδη πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Ενα παιχνίδι πριν την ολοκλήρωση της Ligue 1, η Λιόν έχει 65 πόντους, έναντι 62 της Μονακό και με μία καλύτερη διαφορά τερμάτων.

«Όπως σε ένα όνειρο. Αυτό πηγαίνει πέρα από ό,τι περιμέναμε. Κάναμε ένα μεγάλο ξεκίνημα στον αγώνα και αυτό μας βοήθησε για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Επιπλέον, τα πράγματα έγιναν καλύτερα μετά την αποβολή του Τραορέ. Είμαι ήρεμος γιατί ήμουν πολύ ήρεμος και πριν από το παιχνίδι, είχα μεγάλη εμπιστοσύνη σε παίκτες μου από την αρχή. Νιώθω περήφανος που έχουμε επιτύχει το στόχο που δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί, τον Ιανουάριο,» είπε ο Μπρούνο Τζενέσιο. «Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο. Καταφέραμε να φτάσουμε στην δεύτερη θέση. Είναι ένα πραγματικό προνόμιο,» πρόσθεσε ο προπονητής της Λιόν.

Με χατ-τρικ του Καβάνι και ένα γκολ από τον Ζκλάταν Ιμπραίμοβιτς στις καθυστερήσεις,η Παρί Σ.Ζ. κέρδισε (0-4)στην Κορσική την Γκαζελέκ Αζαξιό, φτάνοντας τα 97 γκολ την προτελευταία αγωνιστική. Η ομάδα της Κορσικής πέρασε στη ζώνη υποβιβασμού, αφού η Τουλούζ νίκησε 1-0 την Τρουά. Η Μαρσέιγ, με γκολ του Μπατσουαγί, νίκησε (1-0) την Ρεμς, πανηγυρίζοντας την πρώτη της επιτυχία στο Velodrome, μετά τις 13 Σεπτεμβρίου (4-1 την Μπαστιά).

Η ηττημένη εξακολουθεί στην προτελευταία θέση της Ligue 1. Η νίκη (2-0) της Νις απέναντι στην Σεντ Ετιέν στην γαλλική Ριβιέρα, πέρασε στην τέταρτη θέση, δύο μόλις πόντους πίσω από την (τρίτη) Μονακό.

Στις άλλες συναντήσεις (37η αγωνιστική): Μπορντό-Λοριάν 3-0, Νάντ-Καέν 1-2, Λιλ-Γκινγμάμπ 0-0, Μονπελιέ-Ρεν 2-0, Μπαστιά-Ανζέ 1-0.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπουδαία κίνηση από τον Ντιέγκο Κόστα που βοηθά τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία

Ο διεθνής επιθετικός της Γκρέμιο, Ντιέγκο Κόστα, προχωρά σε μια σπουδαία κίνηση για να βοηθήσει τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024