Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέος γύρος διαδηλώσεων κόντρα στο ασφαλιστικό

Νέος γύρος διαδηλώσεων κόντρα στο ασφαλιστικό

Νέες διαδηλώσεις οργανώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα και άλλες περιοχές της χώρας, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή. Ξυλοκοπήθηκε αγροτοσυνδικαλιστής της ΝΔ. Προηγήθηκαν οι πρωινές συγκεντρώσεις από το ΠΑΜΕ και τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες πόλεις.

Συγκεντρώσεις και πορείες κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή πραγματοποιήθηκαν από το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.

Τη σκυτάλη πήραν το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ, με συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος, το ΠΑΜΕ, καθώς και οι δικηγόροι, που κατέφτασαν έξω από τη Βουλή με τις γραβάτες στα χέρια τους.

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα και αγρότες, καθώς και οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΣΗΕΑ, Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διάφορες άλλες συλλογικότητες.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Το παρών, τέλος, έδωσαν και πρόσφυγες, που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα, αλλά και Ρώσοι που γιορτάζουν την αυριανή 71η επέτειο από τη νίκη των Σοβιετικών έναντι των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συνολικά, σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.

Επεισόδιο με αγροτοσυνδικαλιστή

Από το συλλαλητήριο δεν έλειψε και η ένταση, καθώς ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος ξυλοκοπήθηκε από ομάδα ατόμων, πιθανότατα αντιεξουσιαστές, που, φωνάζοντας πως πρόκειται για «φασίστα», τον τραυμάτισαν στο πρόσωπο και τον ανάγκασαν να αποχωρήσει.

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα άνοιξαν λίγο πριν από τις 10:30 το βράδυ.

Το πρωί της Κυριακής, ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, έδωσαν το παρών 6.000 και 400 άτομα, αντίστοιχα.

Σε δήλωσή του στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «σήμερα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν πίσω όλες εκείνες τις κατακτήσεις, που πότισαν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, του κόσμου ολάκερου. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα και στη χώρα μας και στην Ευρώπη, διεθνώς, μπορεί, πρέπει να ανασυνταχθεί, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να περάσει στη νέα αντεπίθεση. Η προσωρινή υποχώρηση που υπάρχει, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε απογοήτευση, στη μοιρολατρία».

Στο μεταξύ, έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι και ένστολοι-συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας, ενώ έγινε και συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στον Λυκαβηττό η κίνηση Block it ανάρτησε πανό κατά του ασφαλιστικού.

Συγκέντρωση στην Ερμού πραγματοποίησε και το Συντονιστικό κατά του ανοίγματος των καταστημάτων.

Τη δική τους κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι αρχικά συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας και στη συνέχεια έφτασαν μέχρι τη Βουλή.

Φρούριο είναι η Αθήνα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Κλειστή είναι η οδός Ηρώδου Αττικού από το ύψος της Β.Σοφίας και κάτω, ενώ με απόφαση της αστυνομίας κλειστός παραμένει ο Εθνικός Κήπος, στην είσοδο του οποίου έχει αναρτηθεί η εξής ανακοίνωση: «Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου θα μείνουν κλειστές».



Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό οργανώνονται από το πρωί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχέδιου για το ασφαλιστικό-φορολογικό από τη Βουλή, αλλά και για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατοϋλαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Διπλές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν για την εργατική Πρωτομαγιά, αλλά και για τη 48ωρη απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται στη Βουλή, σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.

Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Ηράκλειο της Κρήτης: η μία έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και η δεύτερη από το ΠΑΜΕ Ηρακλείου στην πλατεία Ελευθερίας.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν συνδικαλιστικά σωματεία, διάφοροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί κλάδοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, αγρότες. Οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν σε πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.


Πηγή: cretapost.gr

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024