Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λεβέντης: Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και σοβαρότητα

Λεβέντης: Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και σοβαρότητα

Την πρότασή του για κυβέρνηση μήνες μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με οικουμενική στήριξη επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης. Σε ό,τι αφορά στο επίμαχο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε ότι «το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου κάνει απλή διαχείριση».

Την πρότασή του για κυβέρνηση μήνες μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με οικουμενική στήριξη επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και σοβαρότητα» τόνισε ο κ. Λεβέντης. «Στο τέλος θα αποδειχθεί, ότι η λύση του ελληνικού προβλήματος είναι αυτό που ζητάω εδώ και μήνες, μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με οικουμενικού χαρακτήρα».

Σε ό,τι αφορά στο επίμαχο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε ότι «τα πράγμα τα πηγαίνουν προς την ιδιωτική ασφάλιση» και «το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου κάνει απλή διαχείριση».

Το μείζον για το ασφαλιστικό, είπε ο κ. Λεβέντης, είναι η εξεύρεση πόρων με επενδύσεις και ανάπτυξη.

«Το ζήτημα είναι η ανάπτυξη. Η άποψη Κατρούγκαλου είναι ότι μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των εύπορων. Εγώ θα προτιμούσα να τους πείσει να κάνουν επενδύσεις. Αλλά δεν το κάνουμε. Και βλέπω ότι βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Β. Λεβέντης πρότεινε να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων που έχουν πάνω από 3.000 ευρώ εισόδημα το μήνα, των βουλευτών και οι πολλές συντάξεις που «βγήκαν μέσα από χαριστικές ρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή», όπως είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΚ φάνηκε επιφυλακτικός ως προς τα μέτρα που ψηφίζει απόψε η Βουλή, καθώς
«δεν περιέχει την «κάβα» ούτε έχετε τη σύμφωνη γνώμη των τεχνικών κλιμακίων». «Λέτε ότι έχει συμφωνήσει ο Γιούνκερ, όμως άλλη μία φορά του βάλατε λόγια στο στόμα και σας διέψευσε» πρόσθεσε.

«Η χώρα θέλει ευρωπαϊκή κυβέρνηση που ό,τι κάνει το κάνει με κέφι, γιατί το πιστεύει. Η χώρα με κατάκοπους υπουργούς βαδίζει σε Grexit», είπε ο Βασίλης Λεβέντης, συμπληρώνοντας ότι στις Βρυξέλλες υπάρχει πια «κόπωση» για την Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024