Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κιτ Χάρινγκτον σπάει τη σιωπή του για τον Τζον Σνόου

Ο Κιτ Χάρινγκτον σπάει τη σιωπή του για τον Τζον Σνόου

...

Αγγελική Στελλάκη

Πιθανότατα μέχρι αυτή τη στιγμή, είτε είστε φαν του Game of Thrones, είτε όχι, θα γνωρίζετε τι έχει συμβεί με τον Τζον Σνόου, η τύχη του οποίου αποκαλύφθηκε στο δεύτερο επεισόδιο της 6ης σεζόν.

Ο Κιτ Χάρινγκτον, ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον Τζον Σνόου στη σειρά Game of Thrones σπάει τη σιωπή του για τις εξελίξεις στη σειρά.

(Προσοχή ακολουθούν spoilers)

Στο τελευταίο επεισόδιο της 5ης σεζόν είδαμε τον τραγικό θάνατο του Τζον Σνόου από τα χέρια των «αδελφών» του, των μελών της νυχτερινής φρουράς.

Για σχεδόν έναν χρόνο, οι θεατές ανέλυαν τις πληροφορίες, προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τι μπορεί να είχε συμβεί, ανέπτυσσαν θεωρίες, οι οποίες αποδείχθηκαν… σωστές.

Ο Τζον Σνόου ζει και ο Κιτ Χάρινγκτον αποφάσισε να μιλήσει πλέον ανοιχτά για τον ρόλο του και τις εξελίξεις που τον αφορούν.

Αφού αρχικά ζήτησε συγγνώμη από τους θεατές που τους είπε ψέματα (ο ηθοποιός επέμενε ότι ο Τζον Σνόου έχει πεθάνει οριστικά), μιλώντας στο Entertainment Weekly είπε: «Χαίρομαι που ο κόσμος αναστατώθηκε που πέθανε (ο χαρακτήρας)». Και πρόσθεσε: «Ο μεγαλύτερος μου φόβος ήταν ότι ο κόσμος δεν επρόκειτο να νοιαστεί. Ή θα έλεγε απλά: «Εντάξει, ο Τζον Σνόου είναι νεκρός». Αλλά φαίνεται ότι ο κόσμος θρήνησε. Που σημαίνει ότι αυτό που κάνω εγώ -ή αυτό που κάνει η σειρά- είναι σωστό».

Αν και
οι θεατές είχαν φανταστεί την εξέλιξη, οι παραγωγοί είχαν προσπαθήσει να κρατήσουν επτασφράγιστο μυστικό την «ανάσταση» του αγαπημένου χαρακτήρα της σειράς. Πουθενά στο σενάριο δεν αναφερόταν το όνομα Τζον Σνόου. Αντ’ αυτού χρησιμοποιείτο η έκφραση «LC» (Lord Commander, ο τίτλος που έφερε ο Σνόου).

Μπορεί, λοιπόν, ο χαρακτήρας να επέστρεψε στη ζωή, ωστόσο, τώρα ξεκινάει το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του ταξιδιού για τον ήρωα. Το πώς θα είναι ο Σνόου μετά από την εμπειρία του θανάτου του δεν είναι γνωστό. Οι φήμες τον ήθελαν να μετατρέπεται μέχρι και σε whitewalker.

Ο Κιτ Χάρινγκτον μίλησε και για αυτό στη συνέντευξή του στο EW.

«Στην αρχή, ανησυχούσα ότι θα ξυπνούσε και θα ήταν ο ίδιος, φυσιολογικός – τότε ο θάνατός του δεν θα σήμαινε τίποτα» λέει ο Χάρινγκτον.

«Χρειάζεται να αλλάξει. Υπάρχει μία εξαιρετική ατάκα όταν η Μελισάνδρη τον ρωτά: «Τι είδες;» Και εκείνος απαντά: «Τίποτα, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα». Αυτό αφορά τον βαθύτερο φόβο μας, ότι δεν υπάρχει τίποτα μετά τον θάνατο. Και αυτή είναι η πιο σημαντική ατάκα σε όλη τη σεζόν για μένα» προσθέτει.

«Ο Τζον δεν φοβήθηκε ποτέ τον θάνατο και αυτόν τον έκανε δυνατό και έντιμο άνθρωπο. Συνειδητοποιεί κάτι για τη ζωή του πλέον: Πρέπει να τη ζήσει, γιατί αυτή είναι. Πέρασε τη γραμμή (του θανάτου) και δεν υπήρχε τίποτα εκεί. Αυτό τον αλλάζει. Κυριολεκτικά βάζει μέσα του τον φόβο θεού. […] Δεν θέλει να πεθάνει ποτέ ξανά. Αλλά εάν πεθάνει, δεν θέλει να τον φέρουν πίσω» λέει ο Χάρινγκτον.

Πάντως, το τρέιλερ του 3ου επεισοδίου της 6ης σεζόν αφήνει να εννοηθεί ότι η ανάσταση του Σνόου δεν επηρεάζει μόνο τον ίδιο, αλλά και τον τρόπο που τον βλέπουν οι γύρω του.

Βουτιά στο παρελθόν

Το τρίτο επεισόδιο της σειράς που θα προβληθεί την Ημέρα της Μητέρας θα ονομάζεται «Oathbreaker». Σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει μία σκηνή, γνωστή στους αναγνώστες των βιβλίων του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν ως «ο Πύργος της Χαράς».

Δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το επεισόδιο αυτό θα προβληθεί την ημέρα της γιορτής της Μητέρας, καθώς αναμένεται να ρίξει φως στην καταγωγή του Τζον Σνόου.

Ήδη από το δεύτερο επεισόδιο, ο θεατής μαθαίνει ότι ο Μπραν Σταρκ έχει τη δυνατότητα να βλέπει το παρελθόν.

Πιθανότατα μέσα από αυτό το τέχνασμα θα δούμε τη σκηνή που υπήρχε στο πρώτο βιβλίο, αλλά στη σειρά μεταφέρθηκε στην 6η σεζόν.

Η σκηνή αφορά τη Λυάννα, αδελφή του Νεντ Σταρκ -την είδαμε σε νεαρή ηλικία στο 2ο επεισόδιο. Σύμφωνα με αναλύσεις επί αναλύσεων των φαν, φήμες θέλουν τη Λυάνα Σταρκ και τον Ραίγκαρ Ταργκάριεν να είναι οι πραγματικοί γονείς του Τζον Σνόου. Σε αυτή την περίπτωση, ο Σνόου δεν είναι «μπάσταρδος» γιος του Νεντ, αλλά ένας Ταργκάριεν.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό της σειράς, να σημειώσουμε ότι το 2014, την Ημέρα του Πατέρα προβλήθηκε το επεισόδιο στο οποίο ο Τίριον Λάνιστερ… σκοτώνει τον πατέρα του Τάιγουιν.

Οι δημιουργοί της σειράς Βάις και Μπένιοφ έχουν δηλώσει ότι με το να απαντήσουν σωστά στο μυστήριο της καταγωγής του Τζον Σνόου, έπεισαν τον Τζορτζ Μάρτιν να δεχθεί να τους δώσει τα δικαιώματα της σειράς βιβλίων του.

Δείτε το τρέιλερ του τρίτου επεισοδίου της 6ης σεζόν:



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024