Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί η στέψη της Λέστερ είναι… η μητέρα όλων των θαυμάτων

Γιατί η στέψη της Λέστερ είναι… η μητέρα όλων των θαυμάτων

Είναι μια ομάδα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια πολλοί αγνοούσαν την ύπαρξη της. Τη σεζόν 2008-2009 αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας, ενώ πέρσι σώθηκε από τον υποβιβασμό στο... φινάλε της σεζόν. Ο λόγος φυσικά για την εκπληκτική Λέστερ, η οποία από το βράδυ της Δευτέρας βρίσκεται πλέον στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και στις καρδιές όλων αυτών που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ο λόγος είναι ότι απέδειξαν σε όλον τον πλανήτη, ότι τουλάχιστον στον αθλητισμό τα λεφτά δεν είναι το παν και ότι ακόμα μπορούν να συμβούν θαύματα.

Είναι μια ομάδα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια πολλοί αγνοούσαν την ύπαρξη της. Τη σεζόν 2008-2009 αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας, ενώ πέρσι σώθηκε από τον υποβιβασμό στο… φινάλε της σεζόν. Ο λόγος φυσικά για την εκπληκτική Λέστερ, η οποία από το βράδυ της Δευτέρας βρίσκεται πλέον στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και στις καρδιές όλων αυτών που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ο λόγος είναι ότι απέδειξαν σε όλον τον πλανήτη, ότι τουλάχιστον στον αθλητισμό τα λεφτά δεν είναι το παν και ότι ακόμα μπορούν να συμβούν θαύματα.

Από την ώρα που ολοκληρώθηκε μαθηματικά η κατάκτηση, αυτή η… τοπική ομάδα του Λέστερ «ταξίδεψε» σε όλον τον πλανήτη, ενώ έχει αρκετές εκατομμύρια αναφορές στο twitter με τα σχετικά hashtags να μπαίνουν στις πρώτες θέσεις της δεκάδας.

Για να γίνει κατανοητό πόσο αδιανόητο ήταν αυτό που κατάφερε η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, η απόδοση που έδιναν οι στοιχηματικές εταιρίες στην αρχή της σεζόν ήταν το αστρονομικό… 5000!!

Για να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι αυτή η απόδοση, σύμφωνα με στοιχηματικές εταιρίες στην Αγγλία 5000 απόδοση δίνουν η ύπαρξη του «BigFoot» και ότι ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι η πιο… ζεστή μέρα του χρόνου!

Ενώ κάποια μελλοντικά στοιχήματα με απόδοση 5000 είναι να κερδίσει η Βορειος Ιρλανδία το Μουντιάλ του 2018 και το να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ο… Τζάστιν Μπίμπερ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδος έδινε απόδοση μόλις 251.

Συνεχίζοντας, το ρόστερ της Λέστερ κοστίζει ολόκληρο μόλις 61 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται στη 17η θέση της σχετικής λίστας. Οι μόνες ομάδες που το ρόστερ τους κοστίζει λιγότερο είναι της Νόριτς, της Γουότφορντ και της Μπόρνμουθ, ομάδες που βρίσκονται στη 12η, 15η και 19η θέση αντίστοιχα του βαθμολογικού πίνακα.

Το ρόστερ της πιο ακριβής ομάδας της Αγγλίας, της Τσέλσι, κοστίζει 273 εκατομμύρια. Η διαφορά δηλαδή μεταξύ της περσινής πρωταθλήτριας Τσέλσι και της φετινής Λέστερ είναι… 212 εκατομμύρια ευρώ, αλλιώς 3μιση Λέστερ.


(Φωτογραφία από το CBS)

Επίσης η Λέστερ έγινε μόλις η 5η ομάδα στην Αγγλία τα τελευταία 20 χρόνια που κερδίζει το πρωτάθλημα, με τις άλλες τέσσερις να είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (11), η Τσέλσι (4), η Άρσεναλ (3) και η Μάντσεστερ Σίτι (2).

Ενώ ακόμα και ομάδες θρύλοι της Αγγλίας, όπως η Λίβερπουλ, έχουν να κατακτήσουν πρωτάθλημα 26 ολόκληρα χρόνια.

Η Λέστερ έχει δύο αγωνιστικές να πανηγυρίσει και στη συνέχεια αρχίζουν τα… δύσκολα. Το καλοκαίρι είναι σίγουρο πως μεγάλοι σύλλογοι θα της χτυπήσουν την πόρτα ζητώντας το… μισό ρόστερ. Αξίζει να δούμε πως θα αντιδράσει η ομάδα, άλλα και οι ίδιοι οι παίκτες σε αυτό ενώ από την επόμενη σεζόν θα έχει και το Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024