Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους δρόμους για την Πρωτομαγιά η υφήλιος, δακρυγόνα στην Πόλη

Στους δρόμους για την Πρωτομαγιά η υφήλιος, δακρυγόνα στην Πόλη

Τους εργατικούς αγώνες τιμά ο κόσμος την Κυριακή, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, ενώ ακόμη και οι νησίδες ανάκαμψης ανά την υφήλιο δεν έχουν συνοδευτεί πάντοτε από βελτίωση για τον κόσμο της εργασίας. Η Πρωτομαγιά γίνεται αφορμή για κινητοποιήσεις εναντίον των συγκεκριμένων προβλημάτων στην εκάστοτε χώρα, με την Γαλλία να είναι φέτος ιδιαίτερα θερμή λόγω των αλλαγών στα εργασιακά. Με δακρυγόνα από νωρίς στην Κωνσταντινούπολη.

Τους εργατικούς αγώνες τιμά ο κόσμος την Κυριακή, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης να δίνουν τον τόνο ενώ ακόμη και οι νησίδες ανάκαμψης ανά την υφήλιο δεν έχουν συνοδευτεί πάντοτε από βελτίωση για τον κόσμο της εργασίας.

Η Πρωτομαγιά γίνεται αφορμή για κινητοποιήσεις εναντίον των συγκεκριμένων προβλημάτων στην εκάστοτε χώρα, με την Γαλλία να είναι φέτος ιδιαίτερα θερμή λόγω των αλλαγών στα εργασιακά.

Με δακρυγόνα από νωρίς η ημέρα στην Κωνσταντινούπολη: Τα πρώτα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν το πρωί, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στην πλατεία Ταξίμ όπου και φέτος έχει απαγορευτεί η διενέργεια συγκέντρωσης -αντ’ αυτής, έχει δοθεί άδεια για συγκέντρωση στο Μπακίρκοϊ.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ πλάνα στην τουρκική τηλεόραση έδειχναν διαδηλωτές να οδηγούνται σε λεωφορεία της αστυνομίας.

Για την Κυριακή, εν «αναμονή» επεισοδίων, είχαν αναπτυχθεί στην Κωνσταντινούπολη σχεδόν 25.000 ενόψει των διαδηλώσεων. Δρόμοι στο κέντρο της πόλης θα κλείσουν ενώ οι ξένες πρεσβείες προειδοποιούν τους υπηκόους τους για το ενδεχόμενο έντασης.

Η Τουρκία είναι τα τελευταία χρόνια πάγια θερμό μέτωπο για την Εργατική Πρωτομαγιά, με το κλίμα να «εμπλουτίζεται» με τη δυσφορία απέναντι στην διακυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και το Κουρδικό, λόγω της σύνδεσης του εργατικού κινήματος με το κίνημα των Κούρδων.

Στο Παρίσι, ο γαλλικός νόμος που προωθείται για τα εργασιακά έχει φέρει την κυβέρνηση Ολάντ-Βαλς μπροστά στο ισχυρότερο μέχρι στιγμής κύμα αντιδράσεων.

Ισχυρά συνδικάτα και κινήματα νεολαίας έχουν σχηματίσει κοινό μέτωπο απέναντι στο νόμο Ελ Κομρί, ενώ εδώ και μερικές εβδομάδες η Place de la Republique έχει γίνει μόνιμο σκηνικό νυχτερινών συγκεντρώσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024