Βράζει η νοτιοανατολική Τουρκία, δύο επιθέσεις με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας
Δύο ξεχωριστές επιθέσεις χτύπησαν τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στα «θερμά» νοτιοανατολικά, με τον στρατό να γίνεται στόχος ένοπλης επίθεσης στο Νουσαϊμπίν και την αστυνομία στόχος βομβιστικής επίθεσης στο Γκαζίαντεπ. Ο προσωρινός απολογισμός και από τις δύο επιθέσεις βρίσκεται σε τέσσερις νεκρούς και σχεδόν 30 τραυματίες.
Δύο ξεχωριστές επιθέσεις χτύπησαν το πρωί της Κυριακής τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στα «θερμά» νοτιοανατολικά, με τον στρατό να γίνεται στόχος ένοπλης επίθεσης στο Νουσαϊμπίν και την αστυνομία στόχος βομβιστικής επίθεσης στο Γκαζίαντεπ.
Ο προσωρινός απολογισμός και από τις δύο επιθέσεις βρίσκεται σε τέσσερις νεκρούς και σχεδόν 30 τραυματίες.
Στο Γκαζίαντεπ, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλα 23 άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη.
Μεταξύ των τραυματιών, οι εννέα ήταν αστυνομικοί. Για την επίθεση δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης.
Ωστόσο, η τουρκική αστυνομία έκανε επιδρομή στο σπίτι ενός υπόπτου για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, στο Γκαζίαντεπ. Ο ύποπτος θεωρείται ότι πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση με το παγιδευμένο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα του, σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές.
Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA του υπόπτου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εάν αυτός έκανε την επίθεση.
Στο Νουσαϊμπίν, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 άλλοι τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση από κούρδους μαχητές, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό.
Το περιστατικό αυτό αποδίδεται από τον τουρκικό στρατό στο PKK, η σύρραξη με το οποίο έχει αναζωπυρωθεί σε επίπεδο σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η νέα πρόκληση της AI: Ποιος καθορίζει τα όρια της ελευθερίας του λόγου στα chatbots;
- Καλύπτοντας το επικίνδυνο χάσμα της Ευρώπης στον τομέα των πυραύλων
- Ο Jeff Mills παρουσιάζει το Tomorrow Comes the Harvest
- Αίγιο: «Είμαι αθώος, δεν μπορώ να πενθήσω» – Τι λέει μέσα από τη φυλακή ο 65χρονος Ιταλός
- Αρκάς: «Παράδεισος» για τους αδειούχους, «κόλαση» για τους εργαζόμενους
- Οδηγός για τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τη γυμναστική
- Συνταγματική αναθεώρηση: Το απόγευμα η ψηφοφορία στη Βουλή – Τα επίμαχα άρθρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442