Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερίζουν Πολάκης - «Ποτάμι» για το εργοστάσιο κλασματοποίησης πλάσματος

Ερίζουν Πολάκης – «Ποτάμι» για το εργοστάσιο κλασματοποίησης πλάσματος

Και νέο μέτωπο άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά την κόντρα του με το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σήμερα, με μια οργισμένη ανακοίνωση στρέφεται κατά βουλευτών του «Ποταμιού» με επίκεντρο το εργοστάσιο κλασματοποίησης πλάσματος στους Θρακομακεδονες, του οποίου η λειτουργία εκκρεμεί από το 2002 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του.

Και νέο μέτωπο άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά την κόντρα του με το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σήμερα, με μια οργισμένη ανακοίνωση στρέφεται κατά βουλευτών του «Ποταμιού» με επίκεντρο το εργοστάσιο κλασματοποίησης πλάσματος στους Θρακομακεδονες, του οποίου η λειτουργία εκκρεμεί από το 2002 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του.

Οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Δανέλλης, και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας σε κοινή ανακοίνωσή τους κατηγορούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την παραλαβή της δομής από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και καλύψει τις ανάγκες της χώρας σε πλάσμα αίματος.

Μάλιστα, οι τέσσερις βουλευτές επικαλούνται απάντηση του κ. Πολάκη επί του θέματος σύμφωνα με την οποία «…στις 6/4/2015 δόθηκε εντολή στο ΕΚΕΑ να προσκαλέσει ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων για την εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης του εργοστασίου. Το ΕΚΕΑ, όπως μας έχει ενημερώσει, έχει έρθει σε επαφή με διεθνείς εμπειρογνώμονες».

Σύμφωνα με το «Ποτάμι», μέχρι σήμερα το έργο έχει κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ, παράλληλα η Ελλάδα πληρώνει κάθε χρόνο 80 εκατ ευρώ για την εισαγωγή προϊόντος πλάσματος.

Όμως, το σχόλιο των βουλευτών «ένα χρόνο απλά έχουν έρθει σε επαφή με διεθνείς εμπειρογνώμονες!» ήτανα αυτό που εξόργισε τον κ. Πολάκη και με ανακοίνωση που εξέδωσε τους κατηγορεί «στις παρυφές των ορίων της γελοιότητας και σαφώς εντός των ορίων του εμπαιγμού της κοινής γνώμης κινείται η ανακοίνωση των βουλευτών του Ποταμιού κ.κ. Ψαριανού, Αμυρά, Δανέλλη και Μπαργιώτα, σχετικά με το εργοστάσιο κλασματοποίησης πλάσματος».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπενθυμίζει ότι, η σύμβαση για την κατασκευή του εν λόγω εργοστασίου υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 1999 (επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη), οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2000 και αποπερατώθηκαν το Σεπτέμβριο του 2002. Έκτοτε το εργοστάσιο δεν έχει παραληφθεί από Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

«Δηλαδή δεν παραλήφθηκε τα τελευταία 2 χρόνια της κυβέρνησης Σημίτη, δεν παραλήφθηκε την 5ετία της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν παραλήφθηκε στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, δεν παραλήφθηκε κατά τη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, δεν παραλήφθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά φυσικά για όλα φταίει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κυβερνά 15 μήνες και πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατέχει τη θέση αυτή από τον Οκτώβριο του 2015, δηλαδή 7 μήνες. Λογικό…» απαντά ο κ. Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατηγορεί το «Ποτάμι» για μένος εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και παραπέμπει στο πόρισμα εμπειρογνώμονα, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, έχει ήδη επισκεφθεί το εργοστάσιο και η γνωμοδότηση του οποίου αναμένεται στο επόμενο διάστημα.

Τέλος, ο κ. Πολάκης υποστηρίζει ότι «μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και το πόρισμα της έρευνας του ΣΕΥΥΠ, η οποία είχε διαταχτεί από τον πρώην υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και βρίσκεται σε εξέλιξη».

Πάντως, η επίσημη δικαιολογία που έχει χρησιμοποιηθεί από τις μέχρι τώρα πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας για το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός εργαζομένων για τη λειτουργία του εργοστασίου, οι οποίοι θα εκπαιδευθούν και θα πιστοποιηθούν από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024