Δ.Σεβαστάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν υπάρξει συμφωνία
Ανοιχτό άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς. Υποστήριξε, επίσης, ότι εάν οι απαιτήσεις των θεσμών είναι ζημιογόνες δεν θα είναι καλό για τη χώρα να κλείσει η συμφωνία.
Ανοιχτό άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς.
«Οφείλουμε να ελέγξουμε τα προβλήματα της οικονομίας με αναπτυξιακή στροφή. Αν αυτό συμβαίνει και με ποιο τρόπο, θα πρέπει να το αποφασίσουμε από κοινού. Η στροφή της ελληνικής οικονομίας και οι στρεβλώσεις δεν οφείλονται στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» είπε στον Σκάι, σημειώνοντας:
«Η αξιολόγηση δεν κλείνει επειδή υπάρχει ένα ορισμένο σύστημα απαιτήσεων. Εάν οι απαιτήσεις γίνονται ζημιογόνες, δεν ξέρω εάν θα είναι καλό για τον τόπο να κλείσει η συγκεκριμένη αξιολόγηση. Σε μία τέτοια περίπτωση, υπάρχουν και πολιτικές λύσεις. Αυτές οι λύσεις, οι οποίες και παραμένουν ανοιχτές, μπορεί να είναι και εκλογές και δημοψήφισμα, γιατί η χώρα δε μπορεί να περπατήσει διαφορετικά».
Ο ίδιος υποστήριξε πως «η συμφωνία σήμερα παραβιάζεται από τους ίδιους τους θεσμούς». «Δεν είναι παραγωγική η συμφωνία, αλλά είναι ένα πλαίσιο το οποίο έρχονται να παραβιάσουν οι ίδιοι. Η σημερινή στάση των θεσμών δεν είναι πλέον μόνο τιμωρητική, αλλά έχει ως στόχο την πλήρη αποσάθρωση του πολιτικού μας συστήματος. Είμαι απολύτως βέβαιος πως η στάση αυτή θα υπήρχε απέναντι σε οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Μία οικονομία η οποία έχει ανάγκη διαρκούς χρηματοδότησης, είναι μία άρρωστη οικονομία χωρίς μέλλον» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
- Χανιά: Αναστάτωση σε ξενοδοχείο από φωτιά σε υπόγειο χώρο – Εκκενώθηκε προληπτικά
- ΠΑΟΚ – Μπιλμπάο: Ορίστηκαν οι τελικοί του Europe Cup ανάμεσα στον δικέφαλο και τους Βάσκους
- Τραμπ: Αρχίζουμε τώρα τη διαδικασία εκκαθάρισης των Στενών του Ορμούζ
- Διαψεύδουν τον Τραμπ οι υπηρεσίες του: Το Ιράν έχει ακόμα χιλιάδες πυραύλους – «Θα ανασυστήσουν το οπλοστάσιο»
- LIVE: Ελλάδα – Ουγγαρία
- Πάτρα: Παραδόθηκε στην Αστυνομία 32χρονος για το αιματηρό περιστατικό στο Σούλι – Αναζητούνται άλλα δύο άτομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442