
Βούτσης: Εκτός συζήτησης τα προληπτικά μέτρα
«Δεν είναι ότι δεν μπορούμε, είναι ότι δεν θέλουμε να τα περάσουμε» δηλώνει στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 o πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα που απαιτεί το ΔΝΤ. «Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέσα από την αποδοχή της πρότασης της ελληνικής πλευράς» είπε.
«Δεν είναι ότι δεν μπορούμε, είναι ότι δεν θέλουμε να τα περάσουμε» δηλώνει στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 o πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα που απαιτεί το ΔΝΤ.
«Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί. Θα ολοκληρωθεί μέσα από την αποδοχή της πρότασης της ελληνικής πλευράς, η οποία δεν είναι αυθαίρετη, είναι ακριβώς για την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup» υποστήριξε ο κ. Βούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι τα προληπτικά μέτρα είναι «εκτός συζήτησης».
«Δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση ούτε μπορεί να υπάρξει που να κόψει τα πόδια της σε μια φάση που υπάρχουν πραγματικά πολύ αισιόδοξα, ή μάλλον ενθαρρυντικά να πούμε καλύτερα, μηνύματα για την εποχή για τη μετά την αξιολόγηση» είπε.
«Αντιλαμβάνεστε ότι πέραν του συνταγματικού ή όποιου κωλύματος είναι η ουσία: ή θα δοθεί μια πραγματική δυνατότητα στην ελληνική οικονομία και με την αρχή της συζήτησης και κάποια πρώτα μέτρα σε επίπεδο έστω EMS για το χρέος» υποστήριξε.
Τόνισε, τέλος, ότι τα προληπτικά μέτρα θα αποθάρρυναν τους επενδυτές: «Αλίμονο αν σ’ αυτούς τους ανθρώπους πούμε ότι, κοιτάξτε, από τώρα προβλέπουμε ότι το πράγμα δεν θα πάει καλά και το 2018 θα υπάρχει άλλο status σε μισθούς, συντάξεις, δαπάνες, φορολογικό πλαίσιο κτλ. Οι άνθρωποι καταρχήν προφανώς θα περιμένουν το 2018».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μπραντ Πιτ στη δεκαετία του ’70: Στις αίθουσες τον Νοέμβριο το σίκουελ του Once Upon a Time in Hollywood
- Αχμάντ Βαϊντί: Ο σκληροπυρηνικός Ιρανός ταξίαρχος που ορίζει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
- Το φάντασμα του χρέους επιστρέφει πάνω από την Ευρώπη
- Προσμετρώνται στη σύνταξη τα βαρέα και ανθυγιεινά από άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ
- Αντίο ΑΕΠ; Ποιους νέους δείκτες εξετάζει ο ΟΗΕ για την ανάπτυξη και την ευημερία
- Άρειος Πάγος: Στο στόχαστρο ενδοοικογενειακή βία, revenge porn και stalking



