Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BBC-Netflix για το «Watership Down» με Τζέιμς Μακαβόι και Τζον Μπογιέγκα

BBC-Netflix για το «Watership Down» με Τζέιμς Μακαβόι και Τζον Μπογιέγκα

...

Μαντώ Σιώμου

Δυο μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, το Netflix και το BBC, συνεργάζονται για την νέα τηλεοπτική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Ρίτσαρντ Άνταμς, Watership Down.

H ομώνυμη μίνι σειρά κινουμένων σχεδίων, θα κάνει πρεμιέρα στο BBC One και στο Netflix διεθνώς, έχοντας ένα πολύ δυναμικό καστ, συμπεριλαμβανομένων των Τζον Μπογιέγκα (Ο πόλεμος των άστρων: Επεισόδιο 7 – Η δύναμη ξυπνά), Τζέιμς Μακαβόι, Νίκολας Χουλτ, Μπεν Κίνγκσλεϊ και Τζέμα Άρτερτον.

Η δημοφιλής νουβέλα του Ρίτσαρντ Άνταμς, επεκτάθηκε από ένα παραμύθι για τα μικρά παιδιά του, σε μια ιστορία ενηλίκων. Εκδόθηκε πρώτη φορά το 1972, και από τότε έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατ. αντίτυπα.

Τοποθετημένη σε ένα ειδυλλιακό τοπίο της υπαίθρου, στην Νότια Αγγλία, η ιστορία περιγράφει την περιπέτεια μιας ομάδας κουνελιών, που με κουράγιο, μάχονται για να επιβιώσουν από την εισβολή του ανθρώπου και την καταστροφή του σπιτιού τους. Τα κουνέλια, με επικεφαλής δύο σκληρόκαρδους αδερφούς, ξεκινάνε το ταξίδι τους από την πατρίδα τους, και περνάνε μέσα από οδυνηρές δοκιμασίες, που τίθενται από αρπακτικά ζώα και αντιπάλους, προς μια καλύτερη γη.

Το 1978, ο Μάρτιν Ρόσεν έγραψε και σκηνοθέτησε μια ταινία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στο βιβλίο Watership Down, με τις φωνές των Τζον Χερτ και Ρίτσαρντ Μπρίερς. Ο Αρτ Γκαρφάνκελ, ηχογράφησε για την ταινία, το τραγούδι Bright Eyes, που έγινε αμέσως νούμερο 1. Αργότερα ο Ρόσεν, παρήγαγε και μια σειρά, 1999-2001, ξανά με τις φωνές των δύο ηθοποιών, και την συμμετοχή του Στίβεν Φράι και του κωμικού Ρικ Μαγιάλ.

Η νέα σειρά σε σκηνοθεσία Νόαμ Μούρο (300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας) και σενάριο Τομ Μπίντγουελ, είναι συμπαραγωγή του Netflix και του BBC, με παραγωγούς τις 42 και Biscuit Films Productions.

«Πριν τον Χάρι Πότερ, υπήρχε το Watership Down, το μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Άνταμς. Ένα από τα καλύτερα βιβλία όλων των εποχών, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία», δήλωσε ο Μάθιου Ριντ, συντελεστής του BBC. «Είναι φανταστικό να έχεις της ευκαιρία να ζωντανέψεις ένα σύγχρονο κλασικό έργο στο ευρύτερο κοινό του BBC».

Το Watership Down θα φέρει μια κλασική ιστορία στην νέα γενιά.

entertainment.in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024