Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε γυμνές ανήλικες

Φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε γυμνές ανήλικες

Για κατοχή φωτογραφιών και βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων συνελήφθη, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 50χρονος. Η σε βάρος του δικογραφία αφορά την κατ’ εξακολούθηση αποπλάνηση παιδιών, πορνογραφία ανηλίκων κάτω των 15 ετών, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μαστροπεία ανηλίκου με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας με υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, καθώς και ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής.

Για κατοχή φωτογραφιών και βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων συνελήφθη, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 50χρονος, που οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η σε βάρος του δικογραφία αφορά την κατ’ εξακολούθηση αποπλάνηση παιδιών, πορνογραφία ανηλίκων κάτω των 15 ετών, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μαστροπεία ανηλίκου με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας με υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, καθώς και ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής.

Προηγήθηκε καταγγελία προς τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από μητέρα ανήλικης, σύμφωνα με την οποία ο 50χρονος προσέγγισε από το 2013 την κόρη της, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, σε επανειλημμένες συναντήσεις τους σε διάφορους χώρους, την προέτρεπε να προβεί σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη, στις οποίες μερικές φορές συμμετείχε και ο ίδιος, με σκοπό τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση. Ταυτόχρονα, κοινοποιούσε το υλικό αυτό και σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας και προγράμματος άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (Live Streaming).

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε προσεγγίσει και άλλη ανήλικη, από την οποία, με επανειλημμένες απειλές και ψυχολογική πίεση, είχε καταφέρει να αποσπάσει φωτογραφίες και βίντεό της με άσεμνο περιεχόμενο.

Σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι του 50χρονου, ταυτοποιήθηκε από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που κατείχε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο των γυμνών και ημίγυμνων ανήλικων κοριτσιών.

Επίσης, ταυτοποιήθηκε ότι ο ίδιος είναι ο διαχειριστής των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του ιστολογίου όπου είχε αναρτήσει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και του λογαριασμού άμεσης επικοινωνίας, μέσω του οποίου διέθετε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε άλλους χρήστες του συγκεκριμένου προγράμματος.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι μέσω τρίτου προφίλ, που διαχειρίζονταν στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είχε καταρτίσει με ψεύτικα στοιχεία και φωτογραφία ανήλικης κοπέλας, προσπαθούσε να εμπορευτεί φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών.

Στη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες sim και κάρτα μνήμης, εξωτερικά μέσα αποθήκευσης, καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις του 50χρονου σχετικές με την υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα αυτά ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024