Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Έσχατη απόπειρα σύγκλισης αντί για νέες κάλπες

Ισπανία: Έσχατη απόπειρα σύγκλισης αντί για νέες κάλπες

Το πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία μοιάζει πλέον οριστικό, και ο βασιλιάς συναντάται με τους αρχηγούς των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων στην ύστατη προσπάθεια αναζήτησης κοινού εδάφους -μία προσπάθεια που μοιάζει καταδικασμένη εξαρχής και έχει πάρει χαρακτήρα προοιμίου της νέας προεκλογικής περιόδου. Όλες οι δυνάμεις ετοιμάζονται για νέες κάλπες για τις 26 Ιουνίου, το σκηνικό που θα προκύψει από τις οποίες είναι εξίσου απρόβλεπτο.

Το πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία μοιάζει πλέον οριστικό, και ο βασιλιάς συναντάται με τους αρχηγούς των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων στην ύστατη προσπάθεια αναζήτησης κοινού εδάφους -μία προσπάθεια που μοιάζει καταδικασμένη εξαρχής και έχει πάρει χαρακτήρα προοιμίου της νέας προεκλογικής περιόδου.

Όλες οι δυνάμεις ετοιμάζονται για νέες κάλπες για τις 26 Ιουνίου, το σκηνικό που θα προκύψει από τις οποίες είναι εξίσου απρόβλεπτο.

Ο Φίλιππος Στ’ είχε δεχθεί τη Δευτέρα ήδη τους αρχηγούς των μικρότερων κομματικών σχηματισμών στο νέο Κοινοβούλιο και την Τρίτη κορυφώνει και ολοκληρώνει τον νέο γύρο συναντήσεων με τους επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, του PSOE, Podemos και Ciudadanos.

Το κλίμα από τις συναντήσεις δεν διέφερε από εκείνο που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στη Μαδρίτη και φαίνεται ότι ακόμη και ο βασιλιάς θεωρεί πιθανότερες (αν όχι, προδιαγεγραμμένες) τις νέες κάλπες.

Χαρακτηριστικά, ο αρχηγός της Ενωμένης Αριστέρας (IU) είπε μετά τη συνάντηση της Δευτέρας πως ο μονάρχης κάλεσε τις κομματικές ηγεσίες να κρατήσουν χαμηλά το κόστος των εκστρατειών τους «στην περίπτωση» που γίνουν επαναληπτικές εκλογές.

Επισήμως, η προθεσμία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης είναι η 2α Μαΐου, δηλαδή η ερχόμενη Δευτέρα, αλλά επί της ουσίας όλα τα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη αρχίσει να βρίσκονται σε προεκλογική προετοιμασία μετά τα συνεχή ναυάγια.

Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως και πιθανότατα και η νέα κάλπη δεν πρόκειται να δώσει αυτοδυναμία σε κανένα στρατόπεδο, ενώ επιπλέον αστάθμητος παράγοντας θα είναι η στάση των απογοητευμένων ψηφοφόρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024