Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένταση στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο

Ένταση στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο

Ένταση επικρατεί το απόγευμα της Μ. Τρίτης στο hotspot της Μόρια, στη Λέσβο. Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ κάποια στιγμή ο χώρος περιείλθε στον έλεγχο των προσφύγων. Πληροφορίες για τουλάχιστον 10 τραυματίες. Νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας δέχθηκε επίθεση με πέτρες και νερό από λάστιχο.

Ένταση επικρατεί το απόγευμα της Μ. Τρίτης στο hotspot της Μόρια, στη Λέσβο. Νωρίς το απόγευμα υπήρξε διαμαρτυρία ανήλικων προσφύγων για την παράνομη κράτησή τους και τις πληροφορίες για απόρριψη αιτήσεων ασύλου.

Κάποια στιγμή το όλο θέμα πήρε διαστάσεις με την Αστυνομία να αποχωρεί από το σύνολο των εγκαταστάσεων και ο χώρος να περνά στα χέρια των εξεγερμένων προσφύγων που ζουν υπό περιορισμό περιμένοντας να εξετασθούν οι αιτήσεις ασύλου τις οποίες έχουν υποβάλει.

Νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας δέχθηκε επίθεση με πέτρες και νερό από λάστιχο.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 10 τραυματισμούς που αντιμετωπίσθηκαν στο σύνολο τους στο ιατρείο του Κέντρου ενώ ένας μόνο τραυματίας μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μερική ως τα τώρα αποκατάσταση της τάξης σε μεγάλο μέρος του Κέντρου με τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Έξω από το Κέντρο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ έχουν απομακρυνθεί από το χώρο και μέλη ΜΚΟ για την αποφυγή επεισοδίων.

Ο δημοσιογράφος Άντριου Κόνελι ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter βίντεο που δείχνει πυκνό καπνό να βγαίνει από το hotspot στη Μόρια.

Η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα από τον χώρο όπου ζουν περίπου 100 ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες. Αμέσως μετά την επίσκεψη εκεί του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και του Ολλανδού ομολόγου του Κλας Ντάϊκοφ.

Mετά την αποχώρηση των δύο υπουργών οι νεαροί πρόσφυγες άρχισαν να σπάνε παράθυρα και να βάζουν φωτιές σε κουβέρτες και σε κάδους απορριμμάτων.

Τότε ο κ. Μουζάλας επέστρεψε προκειμένου να συζητήσει με τους νεαρούς και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δέχθηκε επίθεση από τους νεαρούς με πέτρες και νερό από λάστιχο που βρήκαν στον περιβάλλοντα χώρο της δομής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024