Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποδομές Υγείας για παιδιά από τον Όμιλο ΟΤΕ σε εννέα δημόσια νοσοκομεία

Υποδομές Υγείας για παιδιά από τον Όμιλο ΟΤΕ σε εννέα δημόσια νοσοκομεία

Πάνω από 370.000 ευρώ έχει διαθέσει τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος ΟΤΕ για την υγεία των παιδιών, φτιάχνοντας υποδομές και παρέχοντας ιατρικό εξοπλισμό σε εννέα δημόσια ελληνικά νοσοκομεία.

Πάνω από 370.000 ευρώ έχει διαθέσει τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος ΟΤΕ για την υγεία των παιδιών, φτιάχνοντας υποδομές και παρέχοντας ιατρικό εξοπλισμό σε εννέα δημόσια ελληνικά νοσοκομεία. Από αυτές τις υποδομές εκτιμάται ότι εξυπηρετούνται ιατρικές ανάγκες περισσότερων από 85.000 παιδιών κάθε χρόνο.

Το παιδί και οι ανάγκες του είναι σταθερή προτεραιότητα του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΤΕ, που τα τελευταία δεκαέξι χρόνια έχει ενισχύσει με πάνω από 6,5 εκατ. ευρώ κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης ΜΚΟ και φορέων που φροντίζουν τα παιδιά, την υγεία τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

«Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα παιδιά της. Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η υγεία των παιδιών και η διευκόλυνση του έργου των γιατρών που δίνουν καθημερινά μάχες, πρέπει να είναι προτεραιότητα. Σταθερά τα τελευταία χρόνια, στηρίξαμε δράσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την περίθαλψη των παιδιών μας σε εννέα δημόσια ελληνικά νοσοκομεία, διαθέτοντας περισσότερα από 370.000 ευρώ για υποδομές και εξοπλισμό. Τα παιδιά πρέπει να έχουν τη φροντίδα που τους αξίζει», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Σε συνεργασία με τον φορέα «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», ο Όμιλος ΟΤΕ συνέβαλλε στη δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο «Καραμανδάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα. Με τη λειτουργία του ΤΕΠ, παρέχονται πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένα παιδιά, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο, με σκοπό να μειωθεί ο κρίσιμος χρόνος μεταξύ τραυματισμού και θεραπείας. Αντίστοιχο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά δημιουργήθηκε και λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία κάθε χρόνο, τραυματίζονται περίπου 500.000 παιδιά στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει συμβάλει στην ενίσχυση του Συστήματος Υγείας και με την προσφορά απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού σε μονάδες περίθαλψης παιδιών σε επιπλέον επτά νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Βάσει αναγκών, ο Όμιλος κάλυψε το κόστος προμήθειας ειδικών μηχανημάτων και άλλου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς και στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου «ΠΑΓΝΗ».

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024