Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πάπα που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»: Η περίπτωση Λοράν Στεφανινί

«Πάπα που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»: Η περίπτωση Λοράν Στεφανινί

Μπορεί ο Πάπας Φραγκίσκος να είχε πρόσφατα δηλώσει «ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους γκέι;», ωστόσο, στην αληθινή ζωή τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η περίπτωση του γάλλου διπλωμάτη Λοράν Στεφανινί...

Μπορεί ο Πάπας Φραγκίσκος να είχε πρόσφατα δηλώσει «ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους γκέι;», ωστόσο, στην αληθινή ζωή τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η περίπτωση του γάλλου Λοράν Στεφανινί…

Ποιος είναι ο Λοράν Στεφανινί; Ένας γάλλος διπλωμάτης βγαλμένος από την ελίτ της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος πριν από 15 ολόκληρους μήνες είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι ο νέος πρεσβευτής της Γαλλίας στο Βατικανό.

Πιστός καθολικός ο 56χρονος Στεφανινί, υπήρξε και το Νο2 της συγκεκριμένης διπλωματικής αντιπροσωπείας, ενώ τιμήθηκε με την ύψιστη διάκριση της Αγίας Έδρας.

Μπορούσε κανείς να σκεφτεί κάποιον καλύτερο;

Οι μήνες όμως περνούσαν και δεν έλεγε να έρθει το επίσημο «ναι» της Αγίας Έδρας στην επιλογή του Φρανσουά Ολάντ.

Εν τω μεταξύ, είχαν κυκλοφορήσει και πληροφορίες ότι ο Στεφανινί ήταν γκέι. Και ενώ η σιωπή της Αγίας Έδρας ήταν χαρακτηριστική, το Παρίσι ήταν κατηγορηματικό: Αυτή είναι η επιλογή μας.

Σε ανύποπτο χρόνο, ο Στεφανινί συναντήθηκε στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο. Κανείς δεν έμαθε τι προέκυψε από την ακρόαση.

Τελικά, με νεώτερη ανακοίνωση, το Παρίσι έκανε γνωστό ότι ο Στεφανινί θα είναι ο νέος πρέσβης στην UNESCO. Το όνομα του διπλωμάτη που θα αναλάβει στην Αγία Έδρα δεν έχει γίνει γνωστό…

Πάντως, η El Pais, υπενθυμίζει ότι ο Ολάντ την «πάτησε» όπως και ο προκάτοχός του Σαρκοζί. Το 2007, ο τότε πρόεδρος είχε ανακοινώσει το όνομα του νέου πρεσβευτή στο Βατικανό.

Το «όχι» του Βατικανού (επί Βενέδικτου Στ’) ήταν ηχηρότατο, δεδομένου ότι εκείνος ο Γάλλος διπλωμάτης είχε μόνιμο σύντροφο που δεν έκρυβε. Αργότερα, έγινε πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Les Echos.

Ο Στεφανινί, αντίθετα, είναι ελεύθερος. Ούτε αυτό τον έσωσε…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024