Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Η ΕΟΚ ενημέρωσε τον Κοντονή για το τελεσίγραφο της FIBA

Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της FIBA και της Euroleague κορυφώνεται, με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να βρίσκεται και αυτή στη... δίνη του κυκλώνα, μετά την απόφαση της ΑΕΚ να επιλέξει το EuroCup αντί του νεοσύστατου Basketball Champions League της FIBA. Η Ελληνική Ομοσπονδία, μάλιστα, επιβεβαίωσε σήμερα με ανακοίνωση της ότι έλαβε την επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η οποία δίνει προθεσμία ως τις 20 Απριλίου στην ΕΟΚ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση της σχετικά με την ΑΕΚ. Από την πλευρά της, η ΕΟΚ ανέφερε στη σημερινή ανακοίνωση της ότι η επιστολή της FIBA μεταβιβάστηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της FIBA και της Euroleague κορυφώνεται, με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να βρίσκεται και αυτή στη… δίνη του κυκλώνα, μετά την απόφαση της ΑΕΚ να επιλέξει το EuroCup αντί του νεοσύστατου Basketball Champions League της FIBA. Η Ελληνική Ομοσπονδία, μάλιστα, επιβεβαίωσε σήμερα με ανακοίνωση της ότι έλαβε την επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η οποία δίνει προθεσμία ως τις 20 Απριλίου στην ΕΟΚ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση της σχετικά με την ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 14 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, απειλούνται με αποκλεισμό των εθνικών ομάδων τους από το Εurobasket 2017, επειδή σύλλογοί τους προτίμησαν να αγωνιστούν στο Eurocup και όχι στο Champions League. Εκτός της Ελλάδας, στη… μαύρη λίστα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας βρίσκονται οι Ισπανία, Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Ρωσία, Λιθουανία, Ιταλία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Πολωνία και Σλοβενία.

Η ΕΟΚ, λοιπόν, πρέπει να προχωρήσει σε αποβολή της ΑΕΚ από το ελληνικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με τις οδηγίες της FIBA, προκειμένου η Εθνική Ανδρών να μην αποκλειστεί σε πρώτη φάση από το Eurobasket 2017, με την επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να επισημαίνει επίσης ότι η ποινή αποκλεισμού μπορεί να επεκταθεί και στις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα της, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στον αντίποδα, πάντως, η Euroleague επιμένει ότι η FIBA δεν έχει το δικαίωμα να αποβάλει καμία ομάδα από το πρωτάθλημα της χώρας της και πως, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, η αντίδραση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα είναι άμεση.

Από την πλευρά της, η ΕΟΚ ανέφερε στη σημερινή ανακοίνωση της ότι η επιστολή της FIBA μεταβιβάστηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

«Τα δεδομένα που αναφέρονται στην επιστολή, όπως φυσικά και οι πιθανές επιπτώσεις, μεταβιβάστηκαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, ο οποίος βάσει του αρ. 26 παρ. 6 του ν. 2725/1999 έχει την αρμοδιότητα μέσω των θεσμοθετημένων υπηρεσιών και κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων για το άθλημα Εθνικών ομοσπονδιών, να χορηγεί άδειες συμμετοχής ελληνικών συλλόγων σε διεθνείς διοργανώσεις. Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις με δεδομένες τις θέσεις της ΕΟΚ και τις σχέσεις της με τους θεσμούς του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος και τη ΔΟΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024