Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεροβασίλη: Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Eurogroup

Γεροβασίλη: Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Eurogroup

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πριν από το Eurogroup της 22ας Απριλίου, δήλωσε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λίγες ώρες πριν από την άφιξη των θεσμων για επανέναρξη των συζητήσεων. Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη συμφωνία του Ιουλίου, πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη, εκδηλώνοντας έτσι τη διαφωνία της Αθήνας στην απαίτηση για πρόσθετα μέτρα-εγγύηση ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πριν από το Eurogroup της 22ας Απριλίου, δήλωσε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λίγες ώρες πριν από την άφιξη των θεσμων για επανέναρξη των συζητήσεων.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της. Είναι έτοιμη να υλοποιήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο».

Η παραπάνω φράση φανερώνει τις αποστάσεις που παίρνει η κυβέρνηση από την απαίτηση των δανειστών για πρόσθετα μέτρα – εγγύηση ύψους 3,6 δισ. ευρώ σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι «τις επόμενες ημέρες κατατίθενται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής οι δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρουν τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό και τη φορολογία εισοδήματος».

Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου έχει ως εξής: «Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της. Είναι έτοιμη να υλοποιήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

» Όλα τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη αποδεικνύουν άλλωστε ότι η ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο του 2015 έχει πάει πολύ καλύτερα από όλες τις προβλέψεις. Οικονομικά μεγέθη τα οποία αναμένεται να επαληθευτούν από τη EUROSTAT τις επόμενες ημέρες.

» Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πριν το Eurogroup, στη βάση των δεδομένων και των προτάσεων της ελληνικής πλευράς.

» Τις επόμενες ημέρες κατατίθενται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής οι δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρουν τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό και τη φορολογία εισοδήματος.

» Σε ό,τι αφορά τις γνωστές διαφωνίες μεταξύ των θεσμών αναφορικά με τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, αλλά και για το βάθος της αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 είναι σαφής: πρώτα η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά η συζήτηση και συμφωνία για το χρέος».

Σχόλιο της ΝΔ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, σε απάντηση των δηλώσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Όλγας Γεροβασίλη για την πορεία της αξιολόγησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στην πορεία της αξιολόγησης, είναι προφανές ότι:

» Η “διαπραγμάτευση” Τσίπρα παρατείνεται επώδυνα
» Ο λογαριασμός για τους πολίτες μεγαλώνει αβάσταχτα
» Η οικονομία της χώρας διαλύεται ταχύτατα.

»Και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακόμα πιο αδύναμη, βυθίζεται…».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024