Τσίπρας: Καθολικό θέμα το προσφυγικό, γι’ αυτό ήρθε ο ηγέτης των Καθολικών
Μάλλον αποτυχημένη ήταν η απόπειρα το πρωθυπουργού να κάνει χιούμορ στη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, όταν μιλώντας για την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο είπε ότι «το προσφυγικό πρόβλημα είναι καθολικό, γι' αυτό ήρθε και ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού».
Μάλλον αποτυχημένη ήταν η απόπειρα το πρωθυπουργού να κάνει χιούμορ στη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, όταν μιλώντας για την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο είπε ότι «το προσφυγικό πρόβλημα είναι καθολικό, γι’ αυτό ήρθε και ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού».
Η φράση, όπως φαίνεται και από το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης, δεν ελέχθη τυχαία, καθώς ο πρωθυπουργός δείχνει να διασκεδάζει με το γλωσσικό του εύρημα, αλλά στη συνέχεια κάνει εμφανή προσπάθεια να κρύψει το γέλιο του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυπριακό: Τον διορισμό ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ προαναγγέλλει η φον ντερ Λάιεν κάνοντας λόγο για νέα δυναμική
- Ιράν: Σειρήνες ήχησαν στο Μπαχρέιν
- Ρωσία: Πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με drones
- Κύπρος: Το προσχέδιο Ολγκίν για λύση του Κυπριακού αποκαλύπτει η Independent
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω προηγούμενης σύγκρουσης
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)











![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442