Κομισιόν: Στο Eurogroup θα εξετάσουμε την πρόοδο
Για «εποικοδομητικές συνομιλίες» και για ανάγκη διατήρησης του «μομέντουμ» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μ.Σχοινάς, αναφερόμενος στις συζητήσεις που έγιναν στην Ουάσινγκτον για το ελληνικό πρόγραμμα. Χαρακτήρισε το Eurogroup του Αμστερνταμ «σημαντική στιγμή» για να καταγραφεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί. Η επιτυχία εξαρτάται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές τόνισε, αποφεύγοντας να ορίσει ημερομηνία για ύπαρξη συμφωνίας.
Για «εποικοδομητικές συνομιλίες» και για ανάγκη διατήρησης του «μομέντουμ» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στις συζητήσεις που έγιναν στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για το ελληνικό πρόγραμμα.
Ο ίδιος ανέφερε ότι «σήμερα και αύριο» οι επικεφαλής της αποστολής επιστρέφουν στην Αθήνα, με στόχο «την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό».
Ο Μ.Σχοινάς χαρακτήρισε το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής στο Αμστερνταμ μια «σημαντική στιγμή», για να καταγραφεί η «πρόοδος που έχει σημειωθεί».
Ερωτηθείς αν αποκλείει την περίπτωση συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο πριν από την Παρασκευή, υπογράμμισε πως η Κομισιόν δεν θα προβεί σε «εικασίες» αναφορικά με «ημερομηνίες», ενώ προσέθεσε πως οι συζητήσεις προχωράνε «καλά» και αναζητείται μια συμφωνία σ’ ένα πακέτο μέτρων «αξιόπιστο» και «κοινωνικά δίκαιο», επαναλαμβάνοντας πως οι δημοσιονομικοί στόχοι που τέθηκαν στη συμφωνία του Αυγούστου πρέπει να γίνουν «σεβαστοί».
«Εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές και τους άλλους θεσμούς για τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Έχει σημειωθεί πρόοδος και δεν πρέπει να χαθεί το ‘μομέντουμ’» τόνισε ο Μ. Σχοινάς, συμπληρώνοντας πως η επιτυχία της αποστολής εξαρτάται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και όχι μόνο από την Επιτροπή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ruvan Wijesooriya & Nick Zinner: Η underground σκηνή της Νέας Υόρκης παίρνει σάρκα και οστά στην Αθήνα
- Νέο τηλεσκόπιο γυρίζει την «μεγαλύτερη κοσμική ταινία όλων των εποχών»
- Ιράν: Θα υπάρξει άμεση απάντηση σε κάθε απειλή – Επικαλείται τη δέσμευση των ΗΠΑ να συγκρατήσουν το Ισραήλ
- Σκας από τη ζέστη; Σε νιώθουμε!
- Πετράλωνα: «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η διαχείριση του σοκ των κατοίκων» αποκαλύπτει διασώστης του Ερυθρού Σταυρού
- Προδότες και φουστανελοφόροι
- Η Παπαστράτος επενδύει στη νέα γενιά επαγγελματιών με το FutuReady Internship Program
- Η Πλευρίτου συνεχίζει στον Ολυμπιακό για 16η χρονιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)


















![Το φαινόμενο candilazo που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό του Καράκας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-01T061443Z_826673436_RC2T4MA6UXNN_RTRMADP_3_VENEZUELA-QUAKE-SKY-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442