Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Μπέρνι Σάντερς συναντήθηκε με τον Πάπα

O Μπέρνι Σάντερς συναντήθηκε με τον Πάπα

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου, πριν φύγει για την Λέσβο, στο Βατικανό με τον υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς, σύμφωνα με το περιβάλλον του γερουσιαστή. Η συνάντηση έγινε στον ξενώνα του Βατικανού, όπου ο Σάντερς είχε διανυκτερεύσει μετά την ομιλία του σε διάσκεψη για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου, πριν φύγει για την Λέσβο, στο Βατικανό με τον υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς, σύμφωνα με το περιβάλλον του γερουσιαστή.

Η συνάντηση έγινε στον ξενώνα του Βατικανού, όπου ο Σάντερς είχε διανυκτερεύσει μετά την ομιλία του σε διάσκεψη για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το Βατικανό είχε ανακοινώσει πριν από τη διάσκεψη αυτή ότι δεν προγραμματιζόταν μια συνάντηση μεταξύ του Ποντίφικα και του Σάντερς.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Σάντερς Τζέφρι Ζακς, που ήταν παρών στη συνάντηση, ο Σάντερς και ο Πάπας συνομίλησαν για περίπου πέντε λεπτά. Στο δωμάτιο στο οποίο έγινε η συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης η σύζυγος του Σάντερς και ένας αξιωματούχος του Βατικανού.

Ο Ζακς πρόσθεσε ότι ο Σάντερς ευχαρίστησε τον Πάπα όσον αφορά τις δηλώσεις του για την αναγκαιότητα να υπάρχει ηθική στην παγκόσμια οικονομία, όπως και αυτές που έχει κάνει υπερασπιζόμενος το περιβάλλον.

«Ο Πάπας ευχαρίστησε τον γερουσιαστή που ήρθε στη συνάντηση και που ήρθε να μιλήσει για την ηθική οικονομία» σημείωσε ο Ζακς.

Στην ερώτηση αν η συνάντηση που είχαν θα μπορούσε να θεωρηθεί πολιτική, ο Ζακς απάντησε ότι »κατηγορηματικά δεν ήταν πολιτική. Πρόκειται για έναν γερουσιαστή ο οποίος για δεκαετίες μιλάει για την ηθική οικονομία».

Στην ομιλία του στην Παπική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών ο Σάντερς επέκρινε το «ανήθικο» χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών του κόσμου, υπογραμμίζοντας ότι στις μέρες μας είναι μεγαλύτερο από ό,τι ήταν πριν από έναν αιώνα.

O Σάντερς έχει δεσμευτεί κατά την εκστρατεία του για το χρίσμα των Δημοκρατικών να χαλιναγωγήσει την εξουσία των μεγάλων επιχειρήσεων και να ενισχύσει την εργατική τάξη και τους Αμερικανούς με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι, όπως δηλώνει, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, σε ένα μήνυμα που απηχεί αυτό του Πάπα Φραγκίσκου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024