Δεύτερο κύμα θανάτων από το νέο σεισμό στη νότια Ιαπωνία
Τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί από τους δύο σεισμούς που έχουν πλήξει τις τελευταίες ημέρες την Ιαπωνία. Σε 30 έχει ανέλθει ο αριθμός των θυμάτων από το δεύτερο, ισχυρότερο σεισμό που χτύπησε τη νότια Ιαπωνία το Σάββατο, μίαμιση ημέρα μετά τον σεισμό που είχε ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10 άτομα. Συνολικά, οι τραυματίες βρίσκονται στους 1.500 ενώ συνεργεία διάσωσης, με τη βοήθεια του στρατού, προσπαθούν να ανασύρουν εγκλωβισμένους πριν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες.
Τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί από τους δύο σεισμούς που έχουν πλήξει τις τελευταίες ημέρες την Ιαπωνία. Σε 30 έχει ανέλθει ο αριθμός των θυμάτων από το δεύτερο, ισχυρότερο σεισμό που χτύπησε τη νότια Ιαπωνία το Σάββατο, μίαμιση ημέρα μετά τον σεισμό που είχε ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10 άτομα.
Συνολικά, οι τραυματίες βρίσκονται στους 1.500 ενώ συνεργεία διάσωσης, με τη βοήθεια του στρατού, προσπαθούν να ανασύρουν εγκλωβισμένους πριν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες. Ισχυρότερο είναι το πλήγμα ξανά στις περιοχές που είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από τον σεισμό της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Τόκιο, περίπου 70.000 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ενώ 80 από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Οι κλήσεις στις υπηρεσίες για εγκλωβισμένους πλησιάζουν τις εκατό. Τις επιχειρήσεις των συνεργείων δεν δυσκολεύουν μόνο οι μετασεισμοί αλλά και οι σημαντικές ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις.
Επιπλέον, για την περιοχή προβλέπεται βροχή προς το τέλος της ημέρας που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες για τα συνεργεία.
Ιαπωνικά ΜΜΕ αναφέρουν πως σχεδόν 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην υδροδότηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
- Σχέσεις: Η μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
- Νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν «90 στόχους» στο Ιράν – «Δεν ξέρω αν αξίζουν συμφωνία» λέει ο Τραμπ
- Εξετάζεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
- Ο κανιβαλισμός – κυριολεκτικά – κάνει κακό στην υγεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442