Ο ελληνικός λαός ανταποκρίνεται με μεγάλη γενναιοδωρία στις ανάγκες των προσφύγων, παρόλο που διανύει μία δύσκολη περίοδο, τόνισε ο Πάπας μιλώντας στο hotspot στη Μόρια.

«Ήρθαμε για να απευθύνουμε έκκληση να βρεθεί λύση» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους πρόσφυγες είπε ότι «δεν είναι μόνοι» και τους ζήτησε να μη χάνουν την ελπίδα τους.

«Περάσατε πολλά δεινά σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής. Κάνατε πολλές θυσίες» ανέφερε, προσθέτοντας: «Ήρθα εδώ για να σταθώ δίπλα σας και να ακούσω τις ιστορίες σας […] Ήρθαμε για να ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές σας».

Διαβάστε επίσης:

«Ταξιδέψαμε εδώ για να ακούσουμε τις φωνές σας και να σας κοιτάξουμε στα μάτια, όσοι φοβούνται εσάς δεν σας κοίταξαν στα μάτια. Όσοι σας φοβούνται δεν βλέπουν τα πρόσωπα σας, δεν βλέπουν τα παιδιά σας», σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Υπογράμμισε ότι η Μεσόγειος δεν θα πρέπει να γίνει ένας τάφος, αλλά θάλασσα ειρήνης.

Πρώτος έλαβε το λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος είπε ότι με την επίσκεψη αυτή «ενώνουμε τις φωνές μας για να στηρίξουμε τους ξεριζωμένους. Μόνο όσοι δουν τα μάτια αυτών των μικρών παιδιών που συναντήσαμε θα μπορέσουν να αντιληφθούν αμέσως το πλήρες μέγεθος της χρεοκοπίας της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που επιδεικνύει η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια σε αυτούς τους ανθρώπους και όχι μόνο».

Ο κ. Ιερώνυμος συμπλήρωσε ότι καμαρώνει για τους Έλληνες που παρά τις δικές τους δυσκολίες κάνουν τον «Γολγοθά» των προσφύγων ελαφρύτερο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας