Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ζευγάρια της 4άδας: Σαχτάρ Ντόνετσκ-Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ

Τα ζευγάρια της 4άδας: Σαχτάρ Ντόνετσκ-Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ

Όπως στο Champions League έτσι και στο Europa League αποφεύχθηκε ο ισπανικός «εμφύλιος» στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς η κληρωτίδα έβγαλε τα εξής ζευγάρια: Σαχτάρ Ντόνετσκ-Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ.

Όπως στο Champions League έτσι και στο Europa League αποφεύχθηκε ο ισπανικός «εμφύλιος» στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς η κληρωτίδα έβγαλε τα εξής ζευγάρια: Σαχτάρ Ντόνετσκ-Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 5 Μαΐου, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 18 Μαΐου στο «Ζανκτ Γιάκομπ» της Βασιλείας.

Ο τυπικά γηπεδούχος του τελικού θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ.

Η Σεβίλη έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Europa League (2006, 2007, 2014 και 2015), η Λίβερπουλ τρεις (1973, 1976 και 2001) και η Σαχτάρ μια φορά το 2009, ενώ η Βιγιαρεάλ είναι η μοναδική από τις τέσσερις ομάδες, που δεν έχει κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Σαχτάρ θα υποδεχθεί στον πρώτο ημιτελικό τη Σεβίλη. Είναι η πρώτη φορά, που η ουκρανική ομάδα φθάνει στα ημιτελικά, από το 2009, όταν και κατέκτησε το τελευταίο κύπελλο UEFA. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου έδειξε τις δυνατότητες της στα προημιτελικά με δύο νίκες κόντρα στην πορτογαλική Μπράγκα, με 4-0 και 2-1.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Ανδαλουσίας, κάτοχος του τροπαίου τα δύο τελευταία χρόνια,είναι η πρώτη που φτάνει για τρίτη συνεχή χρονιά στα ημιτελικά και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα μετά την Μπάγερν και το 1976, που θα πανηγυρίσει τρία ευρωπαϊκά τρόπαια στη σειρά. Η Σεβίλη πέρασε από την διαδικασία των πέναλτι για να αφήσει έξω (5-4) την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά, μετά το κορυφαίο παιχνίδι της χρονιάς στα κύπελλα Ευρώπης στο «Ανφιλντ». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που βρέθηκε να χάνει 0-2 και 1-3 από τη Ντόρτμουντ, κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή και στη νίκη με 4-3 στις καθυστερήσεις και να αποκλείσει τη γερμανική ομάδα, μετά το 1-1 του πρώτου ματς στη Βεστφαλία. Η Λίβερπουλ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στα κύπελλα Ευρώπης τη φετινή σεζόν, έχοντας απολογισμό μέχρι στιγμής 5 νίκες και 7 ισοπαλίες.

Αντίπαλος της τώρα θα είναι η Βιγιαρεάλ, μια κλήρωση, που σίγουρα ήθελαν στο Λίβερπουλ. Βέβαια το «κίτρινο υποβρύχιο», μπορεί να μην έχει τις «περγαμηνές» της Σαχτάρ ή της Σεβίλης, αλλά είναι μια δυνατή ομάδα, που μπορεί ν’ ανατρέψει τα προγνωστικά.

Να σημειώσουμε πως η ισπανική ομάδα έχει συμπληρώσει δέκα ματς χωρίς ήττα την τρέχουσα σεζόν, με 7 νίκες και 3 ισοπαλίες. Είναι επίσης η ομάδα με τα περισσότερα γκολ (78) στην ιστορία του Europa League. Η Βιγιαρεάλ κέρδισε 4-2 και στην Πράγα τη Σπάρτα, μετά τη νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς των προημιτελικών του θεσμού στο «Μαδριγάλ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024