Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για τουρκικές προκλήσεις-προσφυγικό

Συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για τουρκικές προκλήσεις-προσφυγικό

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης οι τουρκικές προκλήσεις και το προσφυγικό.

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, «αξιολογήθηκε, μεταξύ άλλων, η εντατικοποίηση των παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου από την Τουρκία και η αντιμετώπισή της σε αμυντικό και διπλωματικό επίπεδο».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης «υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα, στη βάση της σταθερής και ακέραιης αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπερασπίζεται, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με αποφασιστικότητα, ευθύνη και νηφαλιότητα».

Παράλληλα, η Ελλάδα «παραμένει προσηλωμένη σε μία πολιτική ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι χθές, Πέμπτη, σημειώθηκαν 31 παραβιάσεις, έξι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τις Οινούσσες και μία εμπλοκή με τουρκικά F16.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024