Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Ώρα να σφυρίξει λήξη της παρωδίας που λέγεται κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Ώρα να σφυρίξει λήξη της παρωδίας που λέγεται κυβέρνηση

«Ήρθε η ώρα να σφυρίξετε τη λήξη αυτής της παρωδίας που λέγεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. Σας γύρισαν την πλάτη, σας είπαν ψέματα, σας κορόιδεψαν, διώξτε τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο 10ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

«Ήρθε η ώρα να σφυρίξετε τη λήξη αυτής της παρωδίας που λέγεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. Σας γύρισαν την πλάτη, σας είπαν ψέματα, σας κορόιδεψαν, διώξτε τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο 10ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιείται στο κλειστό Γυμναστήριο Ευόσμου.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα. Έκανε λόγο για «παρέα του Μαξίμου» που έχει βάλει κλούβες της Αστυνομίας έξω από αυτό («δεν μπορούν να βγουν από το Μαξίμου, δεν μπορούν να βγουν στη νέα γενιά» ανέφερε χαρακτηριστικά) και η οποία «ήρθε η ώρα να φύγει».

«Η κυβέρνηση διέψευσε κατεξοχήν τις προσδοκίες της νέας γενιάς, είναι πιο παλιό από το παλιό. Οι νέοι δεν παραμυθιάζονται. Να πούμε στον κ. Τσίπρα ότι ήρθε η ώρα να φύγει. Να φύγει αυτή η Αριστερά. Η νίκη έρχεται από τη Θεσσαλονίκη», επισήμανε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να παίξει άμυνα απέναντι στην οργή της κοινωνίας. Τα κάνει όλα αυτά ως άμυνα στην οργή της κοινωνίας, που έχει προκαλέσει η αναξιοπιστία και η ανικανότητά του. Την άμυνα του κομματικού κράτους, των προσλήψεων για κολλητούς, που απαιτούν να πληρώσετε εσείς οι νέοι από τους φόρους και τις εισφορές σας. Πού είναι η δικαιοσύνη; Με την άμυνα των καταλήψεων, που στόχο έχουν να διατηρήσουν τα προνόμια των λίγων σε βάρος της μόρφωσης εκατοντάδων χιλιάδων φοιτητών. Που είναι η ελευθερία στη γνώση; Την άμυνα της παραβίασης βασικών ελευθεριών. Την άμυνα της λάσπης ως απάντηση σε κάθε πολιτικό επιχείρημα. Που είναι ο διάλογος και η συμμετοχή; Που είναι οι καλύτερες μέρες που σας υποσχέθηκαν; Που είναι η ελευθερία στη γνώση όταν κατεδαφίζουν και τη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση;»

Για τον εαυτό του, είπε ότι δεν παρουσιάζεται ως σωτήρας της νέας γενιάς, ως κάποιος που έχει έτοιμες λύσεις για όλα, αλλά θέλει να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια εθνική στρατηγική για την Παιδεία και υπογράμμισε: «Η παιδεία είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να αλλάξουμε νοοτροπία σε αυτή τη χώρα. Η παιδεία είναι ο πυλώνας του πολιτισμού μας. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει το δικαίωμα όλων των Ελλήνων στη μόρφωση, είτε βάζοντας λουκέτο σε Πανεπιστήμια, είτε βάζοντας υπέρμετρους φόρους, είτε κατεδαφίζοντας την ιδιωτική εκπαίδευση, είτε ποινικοποιώντας την αριστεία. Οφείλουμε να σχεδιάσουμε από την αρχή την αρχιτεκτονική του εκπαιδευτικού συστήματος. Με σχολεία και δασκάλους που θα βρίσκουν και θα αναδεικνύουν το ταλέντο του κάθε μαθητή. Με πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.που θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις πανευρωπαϊκά για το επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής κατάρτισης που θα προσφέρουν. Με μεταπτυχιακά προγράμματα που θα προσελκύουν φοιτητές από όλον τον πλανήτη. Με σπουδές που θα συνδέονται με την αγορά εργασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης επεφύλαξε ειδική αναφορά στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό προκειμένου να βρουν εργασία και παρατήρησε: «Είστε κεφάλαιο για τη χώρα. Θέλουμε να γυρίσετε πίσω μετά τις σπουδές σας, θέλουμε να συμβάλετε στην ανόρθωση του τόπου με τη γνώση και την εμπειρία σας. Να γυρίσετε στην πατρίδα που αγαπάτε, και μαζί να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε η Ελλάδα και οι Έλληνες να έχουν τη θέση που τους αξίζει στο σύγχρονο κόσμο».

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μια ουσιαστική ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, ζήτησε από την ΟΝΝΕΔ να αλλάξει η ίδια – και για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει τόνισε: «Σας ζητώ όλοι μαζί να σηκώσουμε τους νέους από τον καναπέ και να τους φέρουμε στο δικό μας γήπεδο. Αλλάξτε τον τρόπο που γίνεται σήμερα η πολιτική. Πείτε όχι στο ρουσφέτι και στο βόλεμα. Πείτε ναι, σε οτιδήποτε μπορεί να φέρει οξυγόνο στο πολιτικό μας σύστημα. Δεν θέλω μια ΟΝΝΕΔ μηχανισμών, δεν θα ανεχτώ μια ΟΝΝΕΔ που θα αναπαράγει παθογένειες του χθες, παθογένειες πελατειακών σχέσεων. Θέλω την ΟΝΝΕΔ που θα συνομιλεί με το μέλλον και θα σχεδιάζει το μέλλον. Εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε καινούργιες ιδέες. Σας θέλω μαζί μου για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το δικό σας αύριο. Το αύριο της νέας γενιάς. Το αύριο της Ελλάδας μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024