Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Το συμφέρον της χώρας είναι να φύγετε

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Το συμφέρον της χώρας είναι να φύγετε

Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας, απάντησε στον Αλ.Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην Ολομέλεια για τη σύσταση Εξεταστικής. «Απλώς τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται με τα δικά σας, για αυτό και πρέπει να φύγετε» συνέχισε. Ο ίδιος αποκάλυψε επιστολή για πρόσθετη τραπεζική δανειοδότηση που έλαβε το κόμμα του κ. Τσίπρα το 2010, όταν είχε ήδη ξεσπάσει η κρίση.

Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας, απάντησε στον Αλ.Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην Ολομέλεια για τη σύσταση Εξεταστικής.

»»Δριμύτατη επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη

«Απλώς τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται με τα δικά σας, για αυτό και πρέπει να φύγετε» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η υστεροφημία σας κ. Τσίπρα είναι εξασφαλισμένη: θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών, συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στην επίθεση Τσίπρα για την προσφυγή των κκ Κουμουτσάκου και Σαμαρά στη Δικαιοσύνη:

«Θα πρέπει να είσαστε πολύ απελπισμένος για να αφιερώσετε 20 λεπτά γι αυτό. Θα μας απαγορεύσετε να προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη; ποιό είναι το επόμενο βήμα, να μας φυτέψετε τρία μέτρα κάτω από το χώμα;»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα ψηφίσει την Εξεταστική Επιτροπή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει την πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης που να διερευνήσει τις ευθύνες για τις κλειστές τράπεζες και για το αν υπήρχε σχέδιο για Grexit, μάλιστα εν γνώσει του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως έχουν πει στελέχη της τότε κυβέρνησης.

«Δεν τη θέλετε αυτή την Επιτροπή γιατί τρέμετε τις αποκαλύψεις, γιατί επαναλαμβάνετε την καταστροφή του 2015, δεν μαθαίνετε από τα λάθη σας» είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης, που έπρεπε να έχει κλείσει τον περασμένο Νοέμβριο, όπως τόνισε.

«Κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα θυμίζει Banana Republic, γιατί εκεί την φέρατε την χώρα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση υποβάλλει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε εβδομάδα που περνά η θέση της χώρας επιδεινώνεται και το δελτίο κοινωνικής θυέλλης εντείνεται».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει την Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, εκφράζοντας τη διαφωνία του και με τη συγκυρία που έρχεται το θέμα, αλλά και για τον περιορισμένο χρόνο, καθώς και για την συσχέτιση των δύο θεμάτων που είναι διαφορετικά μεταξύ τους.

«Έχετε μετατρέψει τη Βουλή σε ένα πλυντήριο για να ξεπλένετε τις ανομίες των στελεχών σας», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε:

«Είστε προκλητικός. Κλείσατε την υπόθεση του κ. Σταθάκη που ‘ξέχασε’ να δηλώσει 2 εκατομμύρια ευρώ και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του κ. Σταθάκη για τη διαχείριση των κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης».

Είπε, επίσης, ότι κ. Τσίπρας με τις παρεμβάσεις του για στελέχη της ΝΔ και τις συνεχείς αναφορές τα στοχοποιεί και προκαταλαμβάνει τη Δικαιοσύνη.

Αποκάλυψε και επιστολή για την πρόσθετη τραπεζική δανειοδότηση που έλαβε το κόμμα του κ. Τσίπρα το 2010, όταν είχε ήδη ξεσπάσει η οικονομική κρίση:

«Στην επιστολή του ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρει ότι: ‘οι υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις προς την τράπεζα ανέρχονται στα 6,6 εκ. ευρώ. Έναντι αυτών έχει εκχωρηθεί στην τράπεζα η τακτική χρηματοδότηση των ετών 2011 έως 2014’.

» Αναφέρει και κάτι άλλο ακόμα πιο ενδιαφέρον. Για να δικαιολογήσει το αίτημα του συμπληρωματικού δανεισμού απαιτείται ‘ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρό και μοναδικό χρηματοοικονομικό κριτήριο’.

» Εμμέσως ο Πρόεδρος του μικρού αυτού κόμματος καλεί την τράπεζα να παρανομήσει. Ποιος είναι ο πρόεδρος του Κόμματος που έστειλε την επιστολή; Ο κ. Αλέξης Τσίπρας. ‘Ουαί υμίν’ για να δανειστώ την προσφιλή σας έκφραση.»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα οικονομικά της ΝΔ: «Έχω καταθέσει αναλυτικό πρόγραμμα εξυγίανσης της ΝΔ. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η ΝΔ θα μειώσει τις ανάγκες της από 8 εκατ. ευρώ στα 2,5 εκατ. ευρώ και θα βασιστεί σε συνδρομές των 440.000 μελών της. Εσείς γιατί δεν παρουσιάζετε τα δικά σας οικονομικά; Πώς χρηματοδοτήσατε τις δύο προεκλογικές σας εκστρατείες; Εμείς αποκαλύψαμε τις πηγές μας κάνετε το ίδιο κι εσείς».

Σημείωσε ακόμη ότι τα δάνεια προς τα ΜΜΕ είναι επιχειρηματικά δάνεια που εμπίπτουν στον έλεγχο και την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο συσχετισμός των δανείων των κομμάτων και των ΜΜΕ είναι εκτός λογικής, αφού πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα. Απέδωσε δε την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή στη δημιουργία εντυπώσεων και στην προσπάθεια να κουκουλώσει την απουσία του κράτους από την Ειδομένη μέχρι τις φαβέλες στο λιμάνι του Πειραιά.

«Είσαστε κυβέρνηση λαϊκισμού και ψεύδους» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «την ώρα που ετοιμάζεστε να φέρετε μέτρα 5,5 δισ. ευρώ υπογράφετε διακηρύξεις κατά της λιτότητας. Θέλοντας να ξεφύγετε από τις αντιφάσεις της πολιτικής σας προσφεύγετε στην Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ».

«Αφήστε κάτι όρθιο πριν φύγετε. Γιατί θα φύγετε, αλλά το ερώτημα είναι πόση ζημιά θα έχετε κάνει στον τόπο. Γιατί κάθε μέρα που περνά το αίτημα για εκλογές γίνεται πιο ισχυρό. Η κοινωνία ασφυκτιά, οι πολίτες απαιτούν να λειτουργήσει το κράτος, να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο. Μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν το οξυγόνο που χρειάζεται η χώρα. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε στους ώμους μας ακόμη και τις δικές σας ευθύνες. Έχω πλήρη συναίσθηση του τι αναλαμβάνουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024