Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος: Κοινωνικό Παντοπωλείο της «Αποστολής» εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος

Λέσβος: Κοινωνικό Παντοπωλείο της «Αποστολής» εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος

Το δέκατο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εγκαινίασε το απόγευμα της Παρασκευής στην Καλλονή Λέσβου, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το δέκατο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εγκαινίασε το απόγευμα της Παρασκευής στην Καλλονή Λέσβου, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Μηθύμνης Χρυσόστομο, τον μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιάκωβο και τον γενικό διευθυντή της «Αποστολής» Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου φέρει την επωνυμία «Αποστολή του Παπά – Στρατή» στη μνήμη του Καλού Σαμαρείτη της Λέσβου, ο οποίος στάθηκε για μακρά περίοδο ουσιαστικός αρωγός προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο και, ιδιαίτερα, σε χιλιάδες δοκιμαζόμενους πρόσφυγες.

«Η σκέψη και η μέριμνα της Εκκλησίας μας παραμένει ζώσα και ενεργή στους Έλληνες ακρίτες που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος στο σύντομο χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων.

«Το ενδιαφέρον μας παραμένει άσβεστο για όλους τους ανθρώπους, τις χιλιάδες των οικογενειών, που έχουν χάσει τις δουλειές τους, έχουν δει τη ζωή τους να αλλάζει, δυστυχώς, προς το χειρότερο, δίχως οι ίδιοι να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν τις ζωές τους. Άνθρωποι οικογενειάρχες με το νοικοκυριό τους και μία στρωμένη ζωή που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης. Τους υπογραμμίζω πως η Εκκλησία δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψει και, στο μέτρο των δυνάμεών της, θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα τους για να καλύπτει όσο μπορεί τις ανάγκες τους. Σε αυτό το πλαίσιο η «Αποστολή» συστήνει το δέκατο κοινωνικό της παντοπωλείο, στην εσχατιά της Ελλάδας, και σας εγγυώμαι πως θα συνεχίσει να ενεργεί προς όφελος του κόσμου που υποφέρει».

«Θα ήθελα να σας υπογραμμίσω την υπερηφάνεια μου», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, «για τους κατοίκους αυτού του νησιού, που δείχνουν καθημερινά στην πράξη, παρά τις δυσκολίες που και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν, την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είτε πρόκειται για Έλληνες είτε για πρόσφυγες που έφτασαν στη Λέσβο αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ο παπά Στρατής έριξε την καλή σπορά στις ψυχές σας και οι πράξεις του παραμένουν ουσιαστικά φωτεινές και παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς».

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στην απόφαση να δημιουργηθεί στην Καλλονή της Λέσβου Κοινωνικό Παντοπωλείο για την στήριξη 200 οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας γιατί, όπως είπε, «η περιοχή αυτή υπήρξε η περιοχή δράσης του Παπα – Στρατή, του Καλού αυτού Σαμαρείτη της Λέσβου, ο οποίος με το αυθεντικό του προσωπικό παράδειγμα ανιδιοτελούς και αδιάκριτης αγάπης και αρωγής προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, ενσάρκωσε εν τη πράξει τον Καλό Σαμαρείτη του Ευαγγελίου και τίμησε τόσο την Εκκλησία, όσο και τον Λαό της Λέσβου».

Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία των επίσημων τοπικών αρχών, εκπροσώπων ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, εκπροσώπων φορέων, πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών σχολείων και πλήθους κόσμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024