Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ: Ισπανία και Πορτογαλία χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα

ΔΝΤ: Ισπανία και Πορτογαλία χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα

Η Ισπανία και η Πορτογαλία θα πρέπει να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα για να περιορίσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματά τους, ώστε να μην ξεφύγουν από τους στόχους που έχουν θέσει για το άμεσο μέλλον, δήλωσε ο επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία θα πρέπει να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα για να περιορίσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματά τους, ώστε να μην ξεφύγουν από τους στόχους που έχουν θέσει για το άμεσο μέλλον, δήλωσε ο επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν και ο αναπληρωτής του, ο Φίλιπ Γκέρσον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην Ουάσινγκτον.

Αναφερόμενος στην Ισπανία, ο Γκέρσον είπε ότι το ΔΝΤ προβλέπει ότι το έλλειμμα για το 2016 θα ανέλθει περίπου στο 4% του ΑΕΠ εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Η Ισπανία θα πρέπει να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3% φέτος, όμως σχεδόν όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι δεν θα πετύχει αυτόν τον στόχο.

«Κατά την άποψή μας, μια προσαρμογή κατά περίπου μισή μονάδα του ΑΕΠ ή ακόμη περισσότερο θα ήταν χρήσιμη ώστε να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη και να διασφαλιστεί ότι το χρέος παραμένει σε καθοδική πορεία», πρόσθεσε ο Γκέρσον.

Για την Πορτογαλία, ο Πολ Τόμσεν είπε ότι η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί τα δύο τελευταία χρόνια έχει «χαλαρώσει» και είναι σαφές πως η Λισαβόνα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Παρότι σημείωσε ότι «η Πορτογαλία είναι σε δύσκολη κατάσταση», συνέχισε λέγοντας ότι με τις σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε, «είναι σε καλύτερη θέση απ’ ότι ήταν πριν από την κρίση».

«Πιστεύουμε ότι χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η ίδια η κυβέρνηση για το έλλειμμα, στο 2,2 – 2,3% του ΑΕΠ», κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό – Τι είπε ότι θα κάνει αν δεν πάει Final 4 το «τριφύλλι»

Ο Τούρκος προπονητής δήλωσε πως αν δεν πάει ο Παναθηναϊκός στο Φάιναλ-4 θα φύγει από την ομάδα, θέλοντας να δείξει ουσιαστικά την μεγάλη πίστη που έχει στην πρόκριση επί της Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024