Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τη δική της στέγη απέκτησε μετά από 44 χρόνια η Ράλλειος Σχολή

Τη δική της στέγη απέκτησε μετά από 44 χρόνια η Ράλλειος Σχολή

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την κατεδάφιση του ιστορικού της κτιρίου από τη χούντα και έπειτα από αλλεπάλληλες περιπέτειες για τη στέγασή της, η Ράλλειος Σχολή Πειραιά απέκτησε και πάλι δική της στέγη. Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προγραμματιστεί στον Πειραιά με ορίζοντα ολοκλήρωσης την πενταετία.

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την κατεδάφιση του ιστορικού της κτιρίου από τη χούντα και έπειτα από αλλεπάλληλες περιπέτειες για τη στέγασή της, η Ράλλειος Σχολή Πειραιά απέκτησε και πάλι δική της στέγη.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προγραμματιστεί στον Πειραιά με ορίζοντα ολοκλήρωσης την πενταετία.

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι ο Πειραιάς και η δυτική Αθήνα είναι από τις «ριγμένες» περιοχές στα έργα υποδομών, ενώ αναφερόμενος στα έργα του μετρό στον Πειραιά είπε ότι έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος να απελευθερωθεί πολύ μεγάλο κομμάτι της πλατείας Κοραή, μόλις τελειώσει ο σταθμός, προκειμένου να μην είναι επιβαρυμένη η πόλη.

Επίσης, είπε ότι υπάρχει ένας πολύ καλός προγραμματισμός για το τραμ του Πειραιά με την αντιπεριφέρεια και τον Δήμο, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2017.

Τόνισε, επίσης, ότι με την Περιφέρεια και τον Δήμο Πειραιά έχουν συμφωνήσει στην υπογειοποίηση τμημάτων τής γραμμής 1 του ΗΣΑΠ για να ανασάνει συγκοινωνιακά η πόλη, στη δημιουργία ποδηλατόδρομου, διατηρώντας τη σιδηροδρομική υποδομή, καθώς και σε μία ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη για την πόλη, προκειμένου να υπάρξει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αποδεσμευτούν λίγα χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ -το προηγούμενο ήταν 21 δισ., το νέο για τις υποδομές 4,5 δισ.- να ολοκληρωθούν τα παλιά έργα μέχρι το Μάρτιο του 2017 και να εξασφαλιστούν χρήματα για μικρομεσαία έργα κοινωνικής κατεύθυνσης και κοινωνικών υποδομών για τα επόμενα πέντε χρόνια σε όλη την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο νέο Δικαστικό Μέγαρο, στο πρώην κτίριο της Ραλλείου, είπε ότι την Τρίτη θα υπάρχει μία συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να κλείσει η συμφωνία χρηματοδότησης του έργου που είναι σχεδόν αποφασισμένο.

Προσέθεσε επίσης ότι εξετάζονται τα έργα στάθμευσης με τις παραχωρήσεις που θέλει να κάνει ο Δήμος μετά την ωρίμανση των έργων, ενώ επιτέλους –όπως τόνισε- μελετάται με την Περιφέρεια το αίτημα δεκαετιών της κοινωνίας του Πειραιά για νέα κλειστή αγορά.

Στο θέμα του νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

Τόνισε ότι σήμερα έλαβε επιστολή από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος «εγγράφως πλέον αποδέχεται την προσφορά του Δήμου για το κτίριο της Ραλλείου, προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024