Ποια προϊόντα θα ανατιμηθούν από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%
Με μπαράζ αυξήσεων στους έμμεσους φόρους προσπαθεί το οικονομικό επιτελείο να καλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους ως το 2018. Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως έχει αποφασιστεί η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% από 23%. Ποιες ανατιμήσεις θα ακολουθήσουν.
Με μπαράζ αυξήσεων στους έμμεσους φόρους προσπαθεί το οικονομικό επιτελείο να καλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους ως το 2018. Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως έχει αποφασιστεί η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% από 23%. Ποιες ανατιμήσεις θα ακολουθήσουν.
Σύμφωνα με την ελληνική πρόταση που έφερε στο φως η Καθημερινή και δεν διαψεύσθηκε από την κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο έχει προτείνει στους θεσμούς αύξηση του ανώτερου συντελεστή του ΦΠΑ στο 24% από 23%, δηλαδή στο υψηλότερο σκαλί της Ευρωζώνης, μαζί με τη Φινλανδία.
Η πρόταση της κυβέρνησης φαίνεται ότι έχει γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς.
Η αύξηση αυτή σημαίνει πρακτικά ανατιμήσεις στο καλάθι της νοικοκυράς, αφού «φουσκώνουν» οι τιμές σε:
- Σουβλάκια με προσθήκες (λαχανικά, μπέικον κ.λπ.)
- Αλλαντικά – Κονσέρβες- Σάλτσες
- Zυμαρικά
- Μαργαρίνη
- Καφές – Τσάι – Κακάο
- Ηλιέλαιο – Αραβοσιτέλαιο
- Ζάχαρη * Τσίχλες – Καραμέλες- Σοκολάτες
- Μπισκότα – Γκοφρέτες
- Παγωτά
- Κορν Φλέικς – Μπάρες δημητριακών
- Ψωμί τοστ – Ψωμί γεμιστό (ελιές, σταφίδες κ.λπ.)
- Φρυγανιές
- Τυρόπιτες – Πίτσες
- Χυμοί φρούτων
- Μπύρες- Οινοπνευματώδη.
Όπως σημειώνει το Mega, η αύξηση του ΦΠΑ θα αφορά και στη βενζίνη, η λιανική τιμή της οποίας -σε συνδυασμό με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά τουλάχιστον 5 λεπτά το λίτρο- θα «πετάξει» στα 1,435 ευρώ/λίτρο από 1,362 ευρώ σήμερα.
Οι ανατιμήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις αυξήσεις σε τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, τσιγάρα, κινητή τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, και στα ξενοδοχεία μέσω επιβολής τέλους διανυκτέρευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηνωμένο Βασίλειο: Συνελήφθη κουκουλοφόρος που φέρεται να κινήθηκε απειλητικά προς τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάλι ξεκίνησε το λιντσάρισμα «υπόπτων» που οι πολίτες θεωρούν συνεργούς
- Καμπανάκι από τη Μaersk – «Φέσι» μισό δισ. κάθε μήνα λόγω του πολέμου στο Ιράν
- LIVE: Χάποελ Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης
- Ο Άρι Άστερ ήθελε τόσο πολύ την Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα του ταινία που άλλαξε όλο το πρόγραμμά του
- Δημοσκόπηση: Τον δρόμο της εξόδου δείχνουν οι πολίτες σε Μητσοτάκη-ΝΔ – Εμπιστοσύνη σε Κοβέσι, συντριπτικό «ναι» σε εξεταστική για υποκλοπές
- Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 22χρονος με όπλο και 4.000 ευρώ – Έκανε απάτες παριστάνοντας τον λογιστή στα Γρεβενά
- Έχουμε βίντεο: Τι έγινε στα backstage της δεύτερης πρόβας του Akyla για την Eurovision;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442