Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλαμβάνει η Βουλγαρία, μετά την κατακραυγή, «κυνηγούς μεταναστών»

Συλλαμβάνει η Βουλγαρία, μετά την κατακραυγή, «κυνηγούς μεταναστών»

Οι βουλγαρικές Αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα και ανέκριναν έναν δεύτερο που παρουσιάζονται ως... «κυνηγοί» προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το βίντεο με τους δεμένους μετανάστες από τους αυτόκλητους «υπερασπιστές της χώρας».

Οι βουλγαρικές Αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα και ανέκριναν έναν δεύτερο που παρουσιάζονται ως… «κυνηγοί» προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το βίντεο με τους δεμένους μετανάστες από τους αυτόκλητους «υπερασπιστές της χώρας».

Ενώ αρχικά ο βούλγαρος πρωθυπουργός είχε εκφραστεί θετικά για τις διάφορες ομάδες που έχουν εμφανιστεί, ανέφερε ότι «παράνομες ή απάνθρωπες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές».

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο με τους αυτόκλητους «συνοριοφύλακες» να κρατούν δεμένους στο έδαφος τρεις πρόσφυγες οδήγησε, σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών, στη σύλληψη ενός άνδρα που κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την κάμερα.

Το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με την βουλγαρική αστυνομία, κοντά στο χωριό Ζβέζντες, περίπου 5 χλμ. από τη μεθόριο με την Τουρκία.

Επιπλέον, για ανάκριση κλήθηκε και ο Ντίνκο Βάλεφ -ένας 29χρονος που είχε γίνει… διασημότητα επειδή υποτίθεται ότι είναι «κυνηγός μεταναστών».

Το βίντεο που κυκλοφόρησε ενέτεινε τις υποψίες αρκετών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα πως οι βουλγαρικές αρχές αφήνουν τέτοιες ομάδες να δρουν (ή να υπερηφανεύονται ότι δρουν) ανεξέλεγκτα.

Αρχικά μάλιστα, ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είχε εκφραστεί θετικά για τα «παλικάρια», όπως τα χαρακτήρισε, λέγοντας πως η προστασία των συνόρων είναι «κοινό καθήκον».

Ωστόσο, μετά το βίντεο υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του πως «η κοινωνία δεν πρέπει να μένει αδιάφορη, όμως δεν πρέπει να γίνεται υπέρβαση δικαιωμάτων, κάθε παράνομη ή απάνθρωπη συμπεριφορά όχι μόνο δεν θα γίνεται ανεκτή αλλά θα διώκεται από το νόμο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024