Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μερική αμνηστία» στην ουσία που πήρε και η Σαράποβα

«Μερική αμνηστία» στην ουσία που πήρε και η Σαράποβα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είναι αποδεκτή η παρουσία ποσότητας μικρότερης του ενός μικρογραμμαρίου του "meldonium" σε δείγματα από ελέγχους που έγιναν σε αθλητές πριν από την 1η Μαρτίου του 2016. Η εν λόγω ουσία προστέθηκε στη σχετική λίστα με τις απαγορευμένες από τον WADA την 1η Ιανουαρίου, ενώ οι αθλητές σε όλο τον κόσμο ενημερώθηκαν για την απόφαση αυτή το φθινόπωρο του 2015. Ανάμεσα στους αθλητές που βρέθηκαν θετικοί στην ουσία είναι και η ρωσίδα τενίστρια, Μαρία Σαράποβα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είναι αποδεκτή η παρουσία ποσότητας μικρότερης του ενός μικρογραμμαρίου του «meldonium» σε δείγματα από ελέγχους που έγιναν σε αθλητές πριν από την 1η Μαρτίου του 2016. Η εν λόγω ουσία προστέθηκε στη σχετική λίστα με τις απαγορευμένες από τον WADA την 1η Ιανουαρίου, ενώ οι αθλητές σε όλο τον κόσμο ενημερώθηκαν για την απόφαση αυτή το φθινόπωρο του 2015.

Την απόφαση αυτή καλωσόρισε ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι 40 Ρώσοι αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν «θετικοί» στην ουσία «meldonium» σε ελέγχους ντόπινγκ, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η τενίστρια Μαρία Σαράποβα και η κολυμβήτρια Γιούλια Εφίμοβα.

«Το Ρωσικό Υπουργείο Αθλητισμού στηρίζει και καλωσορίζει την απόφαση που λήφθηκε από τον WADA, επειδή έχει δείξει μια προθυμία να κατανοήσει την κατάσταση, αντί να μείνει προσκολλημένος στους κανονισμούς» τονίζει ο Μούτκο σε σημερινή ανακοίνωσή του και συμπληρώνει:

«Ήταν έτοιμοι να μελετήσουν πόσος χρόνος απαιτείται, προκειμένου το «meldonium» να αποβάλλεται από τον οργανισμό ενός αθλητή. … Ο WADA έχει επιδείξει αμεροληψία και ότι είναι αντικειμενικός στη μάχη κατά του ντόπινγκ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας πατινάζ, Αλεξέι Κραβτσόφ, εξέφρασε την άποψη ότι, μετά την απόφαση του WADA, θα πρέπει να επιτραπεί στον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Πάβελ Κουλίζνικοφ, και τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του 2014 στο πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα, Σέμεν Ελιστράτοφ, οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση του «meldonium», να επιστρέψουν στους αγώνες.

«Θα πρέπει να επιτραπεί σε αυτούς τους αθλητές να υπαχθούν στην αμνηστία, λόγω της ποσότητας που βρέθηκε στα δείγματα από τους ελέγχους, στους οποίους υποβλήθηκαν» δήλωσε ο Κραβτσόφ στο πρακτορείο ειδήσεων R-Sport και πρόσθεσε: «Δεν ήταν ένοχοι, όπως λέγαμε νωρίτερα. Αυτά είναι φυσικά καλά νέα, αλλά υπάρχει ακόμη ένα κομμάτι από ένα σύννεφο που κρέμεται πάνω από όλα αυτά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024