Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι υπερβολικές απαιτήσεις του Σαουδάραβα βασιλιά από τον Ερντογάν

Οι υπερβολικές απαιτήσεις του Σαουδάραβα βασιλιά από τον Ερντογάν

Νέα επίπεδα παράνοιας και χλιδής αγγίζει η επίσκεψη του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία. Αεροσκάφη μετέφεραν τρόφιμα, ρούχα και προσωπικά αντικείμενα στην Άγκυρα, 500 πολυτελή οχήματα επιστρατεύτηκαν από Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Αττάλεια, ενώ τα παράθυρα καλύφθηκαν με αλεξίσφαιρο γυαλί. Ακόμα και μία ιδιωτική τουαλέτα παραδόθηκε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Σαουδάραβας βασιλιάς.

Νέα επίπεδα παράνοιας και χλιδής αγγίζει η επίσκεψη του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία.

Πριν την επίσκεψη, 300 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας εστάλησαν στην Άγκυρα για να προετοιμάσουν την επίσκεψη του Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ.

Εν όψει της επίσκεψης, η συνοδεία του βασιλιά αποφάσισε να πραγματοποιήσει κράτηση σε όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου JW Marriott όπου διαμένει ο Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ.

Αλεξίσφαιρο γυαλί τοποθετήθηκε στα παράθυρα της σουίτας που διαμένει ο βασιλιάς, ενώ οι τοίχοι καλύφθηκαν με τσιμέντο που προστατεύει ενάντια στις βομβιστικές επιθέσεις. Όλα αυτά κόστισαν 10 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, 500 αυτοκίνητα πολυτελείας και μεταφορικά νοικιάστηκαν από όλη την Τουρκία για να μεταφέρουν τη συνοδεία του βασιλιά, ενώ ένας μικρός «στρατός» σοφέρ περιμένει οδηγίες. Μάλιστα, καθώς τα οχήματα δεν ήταν αρκετά, ορισμένα οχήματα παραδόθηκαν από την Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια.

Τα προσωπικά αντικείμενα, τα ρούχα και τα τρόφιμα του Σαουδάραβα βασιλιά μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη στην Άγκυρα.

Επίσης, όπως αναφέρει το πρακτορείο Sputnik, 16 φορτηγά παρέδωσαν τρόφιμα, λινά και μία προσωπική τουαλέτα στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο βασιλιάς.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στην Άγκυρα, η όλη «επιχείρηση» θα μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο βασιλιάς Σαλμάν θα συμμετάσχει στην σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC).

O πρόεδρος της Τουρκίας υποδέχθηκε την Τρίτη στο προεδρικό μέγαρο τον βασιλιά Σαλμάν, με μια λαμπρή τελετή, που αντικατοπτρίζει την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Ριάντ.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας έφθασε στο προεδρικό μέγαρο, που βρίσκεται στα περίχωρα της τουρκικής πρωτεύουσας, με ένα όχημα που συνόδευαν έφιπποι φρουροί οι οποίοι κράδαιναν τα σπαθιά τους.

Τον Σαουδάραβα βασιλιά υποδέχθηκε ο τούρκος πρόεδρος στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου, στο οποίο οι δύο άνδρες εισήλθαν περιστοιχισμένοι από τον προεδρική φρουρά και 16 άνδρες ντυμένους πολεμιστές, ο καθένας εξ αυτών ενσάρκωνε μία από τις αυτοκρατορίες που ίδρυσαν οι Τούρκοι.

«Η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας σε όλους τους τομείς, με την στήριξή σας, αντιπροσωπεύει μία ευκαιρία για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τελετής, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Χουλουσί Ακάρ ήταν επίσης παρόντες στην τελετή.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος Ερντογάν εξήρε την «επιδέξια διακυβέρνηση» του καλεσμένου του από τότε που κατέλαβε τον θρόνο τον Ιανουάριο του 2015.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η σημερινή ιστορική επίσκεψη συνιστά ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον των σχέσεών μας» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024