Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δρίτσας: Μέχρι το Πάσχα θα έχουν μεταφερθεί οι πρόσφυγες από το λιμάνι

Δρίτσας: Μέχρι το Πάσχα θα έχουν μεταφερθεί οι πρόσφυγες από το λιμάνι

Την εκτίμηση ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει αποσυμφορηθεί πλήρως ο Πειραιάς εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των ναυτιλιακών συντακτών. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι πρόσφυγες σπεύδουν στις νέες εγκαταστάσεις στον Σκαραμαγκά, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κρουαζιέρα δεν επηρεάστηκε από την παρουσία των προσφύγων στο λιμάνι.

Την εκτίμηση ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει αποσυμφορηθεί πλήρως ο Πειραιάς εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των ναυτιλιακών συντακτών.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι πρόσφυγες σπεύδουν στις νέες εγκαταστάσεις στον Σκαραμαγκά, όπου συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 3.000 άτομα. Ήδη έχουν καλυφθεί 1.000 θέσεις και την επόμενη εβδομάδα θα μεταφερθούν άλλα 1.000 άτομα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις νέες εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα (έως 700 άτομα) και μια νέα πτέρυγα στην Μαλακάσα (έως 500 άτομα).

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν δομές και στη βόρεια Ελλάδα για τη μεταφορά των προσφύγων, όπως στην Πέτρα Πιερίας συνολικής χωρητικότητας 1.400 ατόμων.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η κρουαζιέρα δεν επηρεάστηκε «ούτε κατά διάνοια» από την παρουσία των προσφύγων στο λιμάνι αν και αναγνώρισε ότι η παρουσία τους εκεί κράτησε περισσότερο διάστημα από το αναμενόμενο.

Σχετικά με τον αριθμό, είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο λιμάνι 3.675 άτομα: 1.760 στην Ε1, 965 στην Ε2 και 950 στην Πέτρινη Αποθήκη.

Η Ε3 άδειασε κατά προτεραιότητα, καθώς βρισκόταν πιο κοντά στο λειτουργικό κομμάτι του λιμανιού.

Πέτρος Στεφανής

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024