Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο κυνήγι υπεύθυνων η Ινδία μετά την εκατόμβη της πυρκαγιάς στο ναό

Στο κυνήγι υπεύθυνων η Ινδία μετά την εκατόμβη της πυρκαγιάς στο ναό

Οι νεκροί της τραγικής πυρκαγιάς στο ναό της ινδικής Κεράλα έχουν φτάσει τους τουλάχιστον 110, εκατοντάδες τραυματίες νοσηλεύονται και οι Αρχές έχουν ξεκινήσει διώξεις για την απόδοση ευθυνών. Οι πρώτες ανακρίσεις επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό των μελών του συμβουλίου του ναού, γύρω από το ερώτημα της διοργάνωσης της μη εγκεκριμένης εκδήλωσης με τα πυροτεχνήματα.

Οι νεκροί της τραγικής πυρκαγιάς στο ναό της ινδικής Κεράλα έχουν φτάσει τους τουλάχιστον 110, εκατοντάδες τραυματίες νοσηλεύονται και οι Αρχές έχουν ξεκινήσει διώξεις για την απόδοση ευθυνών.

Οι πρώτες ανακρίσεις επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό των μελών του συμβουλίου του ναού, γύρω από το ερώτημα της διοργάνωσης της μη εγκεκριμένης εκδήλωσης με τα πυροτεχνήματα.

Η τραγωδία ξεκίνησε όταν σπίθες από πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια τελετής έβαλαν φωτιά σε βεγγαλικά που ήταν αποθηκευμένα σε χώρο του ναού. Μεταξύ της πρώτης έκρηξης, που κατέστρεψε μέρος των εγκαταστάσεων, της φωτιάς και του πανικού μεταξύ του πλήθους, δεκάδες σκοτώθηκαν επί τόπου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ανακρίθηκαν πέντε εργαζόμενοι στο ναό για το πώς είχαν αποθηκευτεί τα βεγγαλικά και υπό τίνος την καθοδήγηση είχε τελεστεί η διοργάνωση. Αναζητούνται επίσης τα 15 μέλη τυ συμβουλίου του ναού, τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί.

Το πρωί της Δευτέρας, ο απολογισμός βρισκόταν στους 110 νεκρούς και στους 380 τραυματίες. Φέτος, οι τοπικές αρχές είχαν απαγορεύσει, εξαιτίας ανησυχιών για τους κανόνες ασφαλείας, την παραδοσιακή εκδήλωση με πυροτεχνήματα στο ναό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024