Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετ' εμποδίων η συζήτηση ΕΟΠΥΥ - ιδιωτικών κλινικών για τις κλίνες ΜΕΘ

Μετ’ εμποδίων η συζήτηση ΕΟΠΥΥ – ιδιωτικών κλινικών για τις κλίνες ΜΕΘ

Το ποσοστό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές για τη νοσηλεία ασθενών μέσω ΕΟΠΥΥ φαίνεται να είναι το κεντρικό σημείο διαφωνίας στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση μεταξύ του Οργανισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.

Το ποσοστό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές για τη νοσηλεία ασθενών μέσω ΕΟΠΥΥ φαίνεται να είναι το κεντρικό σημείο διαφωνίας στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση μεταξύ του Οργανισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.

Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Υγείας και η ΠΕΙΚ είχαν καταλήξει πρόσφατα σε συμφωνία για την παραχώρηση 40 κλινών ΜΕΘ για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, η ΠΕΙΚ θεωρεί τη διαθεσιμότητα των κλινών αυτών προσωρινή γι’ αυτό και στο πλαίσιο της ευρύτερης διαπραγμάτευσης με τον ΕΟΠΥΥ ετέθη και πάλι επί τάπητος το ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός ερωτώμενος για το ζήτημα εξήγησε ότι «υπάρχει μια γενικότερη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους παρόχους για τις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων, των καινοτόμων θεραπειών και λοιπές χρεώσεις. Στόχος μας είναι να υπάρξει μια αποδοτική συμφωνία με συμφέροντες όρους για το κράτος και τους πολίτες, ώστε οι ασφαλισμένοι να νοσηλεύονται με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και χωρίς καμιά πρόσθετη χρεώση».

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Υγείας ζητά να υπάρχει ποσόστωση στη διαθεσιμότητα των κλινών ΜΕΘ ανά ιδιωτική κλινική, τη διαθεσιμότητα των οποίων θα διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ.

«Ελπίζουμε να λυθεί άμεσα στο ζήτημα και να καταλήξουμε σε συμφωνία. Παράλληλα, υπάρχει μια ευρύτερη διαδικασία να ανοίξουν κλίνες σε δημόσιες ΜΕΘ, μέσω της πρόσληψης προσωπικού, ώστε να μειωθούν δραστικά οι λίστες αναμονής» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, η λίστα αναμονής για κρεβάτι ΜΕΘ έχει περιοριστεί στα 20-25 άτομα ανά ημέρα και αφορά κυρίως το Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου διαχρονικά το πρόβλημα ήταν πάντοτε οξυμένο.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024