Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Και νέες επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία μέσω Έβρου

Και νέες επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία μέσω Έβρου

Άλλοι 72 μετανάστες παραδόθηκαν τη Δευτέρα στις τουρκικές Αρχές, μέσω του μεθοριακού περάσματος των Κήπων του Έβρου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας. Συνολικά το 2016 έχουν παραδοθεί στην Τουρκία μέσω Έβρου 913 παράτυποι μετανάστες, ενώ άλλοι 325 βρέθηκαν εκεί από τη Λέσβο μέσω του λιμανιού στο Δικελί.

Άλλοι 72 μετανάστες παραδόθηκαν τη Δευτέρα στις τουρκικές Αρχές, μέσω του Μεθοριακού Περάσματος των Κήπων του Έβρου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας.

Πρόκειται για 71 υπηκόους Πακιστάν και έναν από το Μπαγκλαντές.

Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη Παρασκευή κατά τον ίδιο τρόπο είχε γίνει η επανεισδοχή 97 μεταναστών στην Τουρκία.

Συνολικά, από την 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί στην Τουρκία, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχετικού Πρωτοκόλλου, 913 μετανάστες, και συγκεκριμένα 431 από το Πακιστάν, 269 από το Μαρόκο, 147 από την Αλγερία, 60 από το Μπαγκλαντές, τέσσερις από την Τυνησία και δύο από το Ιράν.

Σύμφωνα με την Κοινή Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου, από τη Λέσβο έχουν επιστραφεί στην Τουρκία μέσω του λιμανιού στο Δικελί συνολικά 325 πρόσφυγες και μετανάστες: 240 από το Πακιστάν, 42 από το Αφγανιστάν, 10 από το Ιράν, επτά από την Ινδία, από πέντε από Ιράκ-Κονγκό-Μπαγκλαντές, τέσσερις από τη Σρι Λάνκα, δύο από τη Συρία (με αίτημα οικειοθελούς αναχώρησής τους) και από ένας από Αίγυπτο-Ακτή Ελεφαντοστού-Μαρόκο-Σομαλία και Παλαιστίνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024