Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μονοθέσιο του Σουμάχερ αναζητά νέο ιδιοκτήτη

Μονοθέσιο του Σουμάχερ αναζητά νέο ιδιοκτήτη

To μονοθέσιο της Benetton-Ford με το οποίο ο M.Σουμάχερ ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών δημοπρατείται στις 13 Μαΐου από την Bonhams στο Monaco.

Ένα πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο της Benetton-Ford, με το οποίο ο M.Σουμάχερ ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών πρόκειται πολύ σύντομα να αλλάξει χέρια σε δημοπρασία που διοργανώνει η Bonhams στο πριγκιπάτο του Μονακό.

Με αριθμό πλαισίου B191B-06, η Benetton-Ford συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 τις σεζόν 1991 και 1992, όντας μεταξύ άλλων το μονοθέσιο με το οποίο o Ν. Piquet ολοκλήρωσε την καριέρα του στο GP Αυστραλίας του 1991.

Εκτός του N. Piquet και του M. Schumacher και ο σημερινός τηλεοπτικός σχολιαστής M. Brundle συμμετείχε με το συγκεκριμένο μονοθέσιο σε αγώνα της Formula 1, τον πρώτο της δικής του καριέρας.

Η Benneton B191B-06 σχεδιάστηκε το 1991 και εφοδιάστηκε με έναν V8 κινητήρα της Ford χωρητικότητας 3.494 κ.εκ. και απόδοσης 730 ίππων. Το μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων, όπως και το ανθρακονημάτινο σασί, το υπέγραφε η ίδια η Benetton, με το δεύτερο να μην ξεπερνά σε βάρος τα 38 κιλά.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μονοθέσιο της F1, η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα καθώς και οι όχι ιδιαίτερα σύνθετες προδιαγραφές του, κάνουν τη χρήση του -τηρουμένων των αναλογιών- απλή, την ίδια στιγμή που το αγωνιστικό του παρελθόν και η σύνδεσή του με την πορεία τόσο με του N. Piquet όσο και του M. Schumacher, το καθιστούν μια ιδιαίτερα ασφαλή και συνάμα αποδοτική επένδυση για το μέλλον.

Η Bonhams εκτιμά πως το μονοθέσιο της Benneton-Ford θα φτάσει σε αξία ως τα 280.000, δεν αποκλείεται ωστόσο τα αποτελέσματα της δημοπρασίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου στο Μονακό να διαψεύσουν τις αρχικές προβλέψεις του γνωστού οίκου δημοπρασιών.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024