Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε «Wi-Fi αυτοκινητοδρόμων» επενδύουν οι Βρετανοί εν όψει του αυτόνομου τετράτροχου μέλλοντος

Σε «Wi-Fi αυτοκινητοδρόμων» επενδύουν οι Βρετανοί εν όψει του αυτόνομου τετράτροχου μέλλοντος

Οι Βρετανοί σχεδιάζουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες για το αυτόνομο και ασφαλέστερο μέλλον των αυτοκινήτων προετοιμάζοντας καταλλήλως την… άσφαλτο που θα τα υποδεχτεί, εξοπλίζοντας τους αυτοκινητοδρόμους τους με την κατάλληλη τεχνολογία.


Η βρετανική αρχή αυτοκινητοδρόμων ανακοίνωσε ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει από τα τέλη του 2017 και οποίο έγκειται στην ανάπτυξη ενός δικτύου Wi-Fi που θα καλύπτει τους αυτοκινητοδρόμους, προς χρήση των έξυπνων αυτοκινήτων με συστήματα αυτόνομης οδήγησης και στο πλαίσιο της περαιτέρω εξέλιξής τους και της καθιέρωσής τους.

Αρχικά το project το οποίο προϋποθέτει επένδυση 150 εκατομμυρίων στερλινών, προβλέπει τη «διαδικτυακή κάλυψη» του αυτοκινητόδρομου Α2/Μ2 μεταξύ Λονδίνου και Kent όπου θα πραγματοποιηθούν δοκιμές αυτόνομων οχημάτων. Επιπλέον θα εγκατασταθούν εξελιγμένα radar και συστήματα που βασίζονται στην ακουστική στην σήραγγα Hindhead στο Surrey προκειμένου να γίνει εφικτός ο άμεσος εντοπισμός ακινητοποιημένων οχημάτων σε περίπτωση βλάβης.

Στο πλαίσιο του ίδιου project θα εξελιχθούν έξυπνοι φωτεινοί σηματοδότες με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας ενώ θα εγκατασταθούν πλήθος αισθητήρων οι οποίοι θα ελέγχουν τις συνθήκες σε δρόμους, σήραγγες και γέφυρες με στόχο την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση φθορών.

Σε δεύτερο χρόνο η βρετανική αρχή αυτοκινητοδρόμων θα εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κέντρου δοκιμών και ελέγχου το οποίο θα λειτουργήσει επικουρικά και συντονιστικά στις δοκιμές οχημάτων με συστήματα αυτόνομης οδήγησης με στόχο την ταχύτερη εξαγωγή συμπερασμάτων προς ένα αυτόνομο μέλλον το οποίο «θα κάνει τα ταξίδια στους δρόμους πιο ασφαλή, πιο αξιόπιστα, και πιο «έξυπνα» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση από τον επικεφαλής της αρχής, Jim O’Sullivan.

auto.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024