Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Γερμανία πιστεύει ότι είναι στόχος της ISIS - δεν έχει «υπόψη» συγκεκριμένο σχέδιο

Η Γερμανία πιστεύει ότι είναι στόχος της ISIS – δεν έχει «υπόψη» συγκεκριμένο σχέδιο

Το Ισλαμικό Κράτος επιδιώκει να εκτελέσει επιθέσεις εντός της Γερμανίας και η κατάσταση ασφαλείας είναι «πολύ σοβαρή», σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν. Οι γερμανικές υπηρεσίες πάντως δεν έχουν σε γνώση τους συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Το Ισλαμικό Κράτος επιδιώκει να εκτελέσει επιθέσεις εντός της Γερμανίας και η κατάσταση ασφαλείας είναι «πολύ σοβαρή», σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν. Οι γερμανικές υπηρεσίες πάντως δεν έχουν σε γνώση τους συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Μιλώντας στη Welt am Sonntag ο επικεφαλής της BfV δηλώνει πως η οργάνωση θέλει μεν να πλήξει τη Γερμανία, ή στόχους γερμανικών συμφερόντων, αλλά προσθέτει «προς ώρας δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία».

Ο ίδιος προσθέτει πως το Ισλαμικό Κράτος κατά συρροήν έχει προτρέψει και συνεχίζει να ενθαρρύνει υποστηρικτές του να αναλάβουν πρωτοβουλίες για επιθέσεις εντός της Γερμανίας.

Η εξτρεμιστική ομάδα δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη ένα βίντεο, στο οποίο διετύπωνε υπόνοιες ότι προτίθεται να εκτελέσει κι άλλες επιθέσεις εναντίον δυτικών πόλεων, μετά το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, αναφέροντας ενδεικτικά το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Ρώμη.

Ο Μάασεν υποστηρίζει πως υπάρχουν πολλές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται Γερμανοί που επιστρέφουν από τη Συρία σε πιθανά τρομοκρατικά πλήγματα και προειδοποίησε πως παραμένει «τοξικός» ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα από τζιχαντιστές που προέρχονται από τη Γερμανία.

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως μέχρι σήμερα η χώρα απέφυγε μία μεγάλη επίθεση χάρις στην επιτυχή δουλειά των αρχών ασφαλείας, αλλά και με τις ευλογίες της τύχης, όπως σε μία, ή δυό, περιπτώσεις που δεν λειτούργησε ο εκπυρσοκροτητής μίας βόμβας.

Ερωτηθείς για το πόσοι ισλαμιστές (ή, συγκεκριμένα, σαλαφιστές) εντός Γερμανίας θεωρούνται επικίνδυνοι, ο Μάασεν δηλώνει πως περίπου 1.100 Ισλαμιστές είναι εκείνοι που αντιμετωπίζονται ως δυνητικοί φορείς κινδύνου.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως η υπηρεσία του γνωρίζει περίπου 300 απόπειρες από σαλαφιστές για να στρατολογήσουν πρόσφυγες. «Ιδιαίτερα ανησυχώ για τους τόσους ασυνόδευτους ανήλικους—αυτή η ομάδα γίνεται σκόπιμα στόχος» της προπαγάνδας τους, τονίζει ο Μάασεν, προσθέτοντας πως βλέπει μία «μεγάλη δυνητική ριζοσπαστικοποίηση» στις προσπάθειες στρατολόγησης στελεχών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024