Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Η μεσαία τάξη διώκεται για να μη μειωθεί η κρατική σπατάλη

Θεοδωράκης: Η μεσαία τάξη διώκεται για να μη μειωθεί η κρατική σπατάλη

Για το «ακατανόητο ξέσπασμα του πρωθυπουργού εναντίον του ΔΝΤ», τη «δίωξη της μεσαίας τάξης για να μην μειωθούν οι κρατικές δαπάνες, καθώς και για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς, μιλά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στον κυριακάτικο Τύπο.

Για το «ακατανόητο ξέσπασμα του πρωθυπουργού εναντίον του ΔΝΤ», τη «δίωξη της μεσαίας τάξης για να μην μειωθούν οι κρατικές δαπάνες, καθώς και για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς, μιλά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κλίμα που συνάντησε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, ύστερα από την αμφισβήτηση της κυβέρνησης στο ρόλο του ΔΝΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ακόμη και άνθρωποι που υποστηρίζουν τον κ. Τσίπρα, αδυνατούν να κατανοήσουν το τελευταίο του ξέσπασμά εναντίον του ΔΝΤ», καθώς «όλοι ξέρουν […] ότι το ΔΝΤ ζητάει μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή λιγότερα μέτρα, και ότι η κ. Λαγκάρντ επιμένει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

«Δεν καταλαβαίνουν, λοιπόν, όπως δεν καταλαβαίνω κι εγώ, γιατί ο κ. Τσίπρας αντέδρασε λες και είχε απέναντί του τον Σόιμπλε, που δεν θέλει ούτε μικρότερο πλεόνασμα ούτε κούρεμα του χρέους» τόνισε.

Σχολιάζοντας τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η εναλλακτική λύση είναι η μείωση της κρατικής σπατάλης και η πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Η κυβέρνηση δεν προχωράει καν στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις φορολογικές υπηρεσίες. Της υποδείξαμε 826 φορείς του Δημοσίου που πρέπει να συγχωνευθούν η να κλείσουν εξοικονομώντας αυτομάτως 353,8 εκ ευρώ. Αδιαφόρησε και τώρα εξαγγέλλει νέους φόρους. Η μεσαία τάξη διώκεται. Οι επιχειρήσεις φεύγουν στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στην Τουρκία, στην Κύπρο» είπε.

Επανέλαβε ότι το Ποτάμι λέει «όχι τώρα εκλογές», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει αυτά που έχει δεσμευτεί στους δανειστές. Να χρηματοδοτηθεί η χώρα. Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, ας έρθει στην Βουλή να το πει κι ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του».

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση τι χωρίζει το Ποτάμι από το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την τοποθέτησή του ότι δεν μπορεί να προχωρήσει συνεργασία αν δεν μπουν κι άλλα πρόσωπα στο «Κοινοβούλιο της Αναγέννησης», ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως το Ποτάμι «δεν είναι αποσχισθέν τμήμα του ΠΑΣΟΚ για να μας ενδιαφέρει η επανένωσή του», ούτε «μας ενδιαφέρει ένα ΠΑΣΟΚ plus».

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη μία μεγάλη μεταρρυθμιστική συμμαχία, όχι μία ένωση της Κεντροαριστεράς. Κάλεσα λοιπόν την κ. Γεννηματά να συμφωνήσει στη δημιουργία μιας επιτροπής με φιλελεύθερους και αριστερούς μεταρρυθμιστές, στην οποία κανένα κόμμα δεν θα έχει πλειοψηφία. Η δυναμική όσων προσέλθουν θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα. Και επειδή πολλά ακούγονται, οφείλω να το διευκρινίσω μια και καλή. Σε ομοσπονδία κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ δεν θα μετέχουμε» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024