Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Κάμερον παραδέχεται ότι είχε μετοχές στην offshore του πατέρα του

O Κάμερον παραδέχεται ότι είχε μετοχές στην offshore του πατέρα του

Πέντε ημέρες μετά τα Panama Papers, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν είχε μετοχές στην offshore στην οποία εμφανιζόταν ο πατέρας του, Ιάν, με αξία 30.000 λίρες. Ο Κάμερον είχε πουλήσει τη συμμετοχή του πριν γίνει πρωθυπουργός, το 2010, και υπογράμμισε πως είχε πληρώσει όλους τους προβλεπόμενους φόρους από την πώληση.

Πέντε ημέρες μετά τα Panama Papers, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν είχε μετοχές στην offshore στην οποία εμφανιζόταν ο πατέρας του, Ιάν, με αξία 30.000 λίρες.

Ο Κάμερον είχε πουλήσει τη συμμετοχή του πριν γίνει πρωθυπουργός, το 2010, και υπογράμμισε πως είχε πληρώσει όλους τους προβλεπόμενους φόρους από την πώληση.

Τις προηγούμενες ημέρες, το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι ο Κάμερον ή μέλη της οικογένειάς του έχουν σε αυτή τη φάση ή προβλέπεται να έχουν στο μέλλον κέρδη από συμμετοχή σε offshore.

Σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο ITV News, ο βρετανός πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι στο παρελθόν, πριν ανέβει στην ηγεσία, ήταν μέτοχος στο trust Blairmore, ως διευθυντής του οποίου εμφανιζόταν στα Panama Papers ο (εκλιπών, πλέον) πατέρας του.

Μαζί με τη σύζυγό του, «είχαμε 5.000 μετοχές του Blairmore Investment Fund, τις οποίες πουλήσαμε τον Ιανουάριου του 2010» είπε ο Κάμερον.

«Πλήρωσα φόρο επί των μερισμάτων, υπήρξε κέρδος όμως ήταν χαμηλότερο από τα όρια του φόρου εισοδήματος κεφαλαίων, οπότε δεν καταβλήθηκε τέτοιος φόρος» είπε ο Κάμερον.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Κάμερον αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δημοσιοποιήσει και τις φορολογικές του δηλώσεις τα τελευταία χρόνια, όπως ζητούσαν η αντιπολίτευση και οι επικριτές του.

Η offshore που διαχειρίζοταν ο πατέρας του είχε, σύμφωνα με τον ίδιο, στόχο να «διευκολύνει όσους ήθελαν να επενδύσουν σε μετοχές και εταιρείες σε ξένο νόμισμα», κυρίως σε δολάρια, υπογραμμίζοντας πως «δεν είχε να κάνει με φοροαποφυγή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024