Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σκηνοθετούσαν» τροχαία για να ληστεύουν οδηγούς γύρω από την Αττική Οδό

«Σκηνοθετούσαν» τροχαία για να ληστεύουν οδηγούς γύρω από την Αττική Οδό

Σπείρα που λήστευε συστηματικά οδηγούς, πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα στον οδικό άξονα γύρω από την Αττική Οδό εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Στη διάρκεια επιχείρησης σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Ζωής στον Ασπρόπυργο, συνελήφθησαν πέντε μέλη της, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 58 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Σπείρα που, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο, λήστευε συστηματικά οδηγούς, πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα στον οδικό άξονα γύρω από την Αττική Οδό, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Στη διάρκεια επιχείρησης, την Τετάρτη, σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Ζωής στον Ασπρόπυργο, συνελήφθησαν πέντε μέλη της, ηλικίας 17-27 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο συνεργοί τους, 22 και 25 ετών.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 58 περιπτώσεις, και συγκεκριμένα 21 ληστείες σε βάρος οδηγών, 12 ληστείες σε πρατήρια υγρών καύσιμων, τέσσερις ληστείες σε περίπτερα και 21 κλοπές αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες δε δίσταζαν να χρησιμοποιούν υπέρμετρη σκληρότητα και βία. Με ορμητήριό τους τον καταυλισμό στον οποίο διέμεναν, δρούσαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σε διάφορες περιοχές γύρω από τον οδικό άξονα της Αττικής Οδού, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση και η διαφυγή τους προς τον καταυλισμό τους.

Αρχικά έκλεβαν αυτοκίνητα, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν στις ληστείες. Στη συνέχεια «σκηνοθετούσαν» τροχαία, προσκρούοντας σε στοχοποιημένα» αυτοκίνητα, προκειμένου να αναγκάζουν τους ανυποψίαστους οδηγούς να αποβιβαστούν. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, με σωματική βία και με απειλές μαχαιριών, τσεκουριών ή ροπάλων, αιφνιδίαζαν τότε τους οδηγούς και τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα.

Στις ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα, είχαν επίσης καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και, υπό την απειλή μαχαιριών, τσεκουριών και όπλων, εξανάγκαζαν τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν τις εισπράξεις.

Ενδεικτικό της εγκληματικής δράσης της ομάδας αυτής είναι το γεγονός ότι διέπρατταν διαδοχικά έως και επτά ληστείες.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, κατά τη διαφυγή τους προς τον καταυλισμό, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

Επιπλέον, προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους, έκαιγαν ολοσχερώς τα κλεμμένα αυτοκίνητα που είχαν χρησιμοποιήσει.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κλεμμένες καραμπίνες, πιστόλι ρέπλικα, επτά εγκέφαλοι και ισάριθμες μίζες αυτοκινήτων, συσκευή ξεκλειδώματος immobilizer, δύο ηχοσυστήματα, κατσαβίδια, τροχός κοπής, σιδερογροθιά, σπαθί και δύο μαχαίρια.

Με δικογραφία σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ειδικό ανακριτή.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024