Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Πότε ήταν καλύτερα; Τον Δεκέμβριο του 2014 ή 16 μήνες μετά;

Βενιζέλος: Πότε ήταν καλύτερα; Τον Δεκέμβριο του 2014 ή 16 μήνες μετά;

Κριτική εφ' όλης της ύλης στην κυβέρνηση άσκησε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα του τραπεζικού συνεδρίου. «Πότε ήταν καλύτερη η κατάσταση; Τον Δεκέμβριο του 2014, ή σήμερα, 16 μήνες μετά;» αναρωτήθηκε.

Κριτική εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση άσκησε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα του τραπεζικού συνεδρίου.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι πυλώνες που είχε βασιστεί η πολιτική και οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσαν παταγωδώς, όπως μιας άλλης πολιτικής μακριά από μνημόνια και πολιτικές λιτότητας, με υποσχέσεις για υπερήφανη διαπραγμάτευση.

Η κυβερνητική αφήγηση, κατέρρευσε παταγωδώς με υποταγή στους εταίρους και τρίτο μνημόνιο με πολύ αυστηρούς όρους, που δεν ήταν αναγκαίοι, ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική για τη διασύνδεση της διαπραγμάτευσης με το προσφυγικό αλλά και της εξωτερικής πολιτικής γενικότερα με την οικονομική διαπραγμάτευση, κάνοντας λόγο για αναζωπύρωση όλων των μεγάλων θεμάτων.

Για το προσφυγικό είπε μεταξύ άλλων ότι σήμερα έχουμε 50.000 ανθρώπους, εγκλωβισμένους, αταξινόμητους, που δεν ξέρουν αν θα φύγουν ή θα μείνουν, ενώ τόνισε πως είναι άλλο να υποδέχεσαι πρόσφυγες που θέλουν να ενσωματωθούν και άλλο εγκλωβισμένους πρόσφυγες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι ο δείκτης απαισιοδοξίας στη χώρα έχει διογκωθεί και διερωτήθηκε «πότε ήταν καλύτερη η κατάσταση; Τον Δεκέμβριο του 2014, ή σήμερα, 16 μήνες μετά;»

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή βασίζεται στην αξιολόγηση του ευρωπαϊκού σκέλους του προγράμματος διότι το πρόγραμμα με το ΔΝΤ δεν έχει ακόμη καν συναφθεί.

Μιλώντας για το τραπεζικό σύστημα είπε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να φύγουμε από τη φενάκη του παράλληλου χρηματοπιστωτικού συστήματος, να λειτουργήσουν τα πολλαπλά επίπεδα εποπτείας των τραπεζών και να λυθεί το πρόβλημα φυσιογνωμίας και σχέσεων των βασικών μετόχων και να δούμε πως θα ισορροπήσει η σχέση τους με το ΔΝΤ.

Επίσης τόνισε πως οι καταθέσεις δεν μπορεί να επιστρέψουν εάν δεν αρθούν τα capital controls.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024