Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έφοδος στα γραφεία της UEFA από την ελβετική αστυνομία

Έφοδος στα γραφεία της UEFA από την ελβετική αστυνομία

Στα γραφεία της UEFA βρέθηκε την Τετάρτη η ελβετική ομοσπονδιακή αστυνομία, έχοντας ένταλμα να δει τα συμβόλαια ανάμεσα στην Ομοσπονδία και στην Cross Trading/Teleamazons, εταιρία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα «Panama Papers». Η έρευνα έρχεται μια ημέρα μετά την αποκάλυψη του «Guardian» ότι ο νέος πρόεδρος της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο εμπλέκεται στο σκάνδαλο, γεγονός που ο ίδιος διέψευσε.

Στα γραφεία της UEFA βρέθηκε την Τετάρτη η ελβετική ομοσπονδιακή αστυνομία, έχοντας ένταλμα να δει τα συμβόλαια ανάμεσα στην Ομοσπονδία και στην Cross Trading/Teleamazons, εταιρία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα «Panama Papers».

Η έρευνα έρχεται μια ημέρα μετά την αποκάλυψη του «Guardian» ότι ο νέος πρόεδρος της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο εμπλέκεται στο σκάνδαλο, γεγονός που ο ίδιος διέψευσε.

Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει:

«Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει πως σήμερα (6/4) δέχθηκε επίσκεψη από το γραφείο της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που είχε ένταλμα και ζήτησε να δει τα συμβόλαια ανάμεσα στην UEFA και την Cross Trading/ Teleamazonas. Φυσικά, η UEFA παρείχε κάθε σχετικό έγγραφο που είχε στην κατοχή της, στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία και θα συνεργαστεί πλήρως».

Σύμφωνα με τον Guardian, εγείρονται ερωτήματα για τον ρόλο του Ινφαντίνο στη συμφωνία με την εν λόγω εταιρεία, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής νομικών υπηρεσιών της UEFA αλλά και της εκτελεστικής επιτροπής.

Η UEFA φέρεται να έχει επισυνάψει συμφωνίες από το 2003 ως το 2006, συνυπογεγραμμένες από τον Ινφαντίνο, με offshore εταιρείες μέσω προσώπου που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος μέσω των τηλεοπτικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ινφαντίνο αρνήθηκε κάθε κατηγορία, δηλώνοντας ότι δεν δέχεται να αμφισβητείται η ακεραιότητά του.

Η δήλωσή του:
«Είμαι απογοητευμένος και δεν θα δεχθώ ότι η ακεραιότητά μου αμφισβητείται από ορισμένα ΜΜΕ, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι η UEFA έχει ήδη τοποθετηθεί λεπτομερώς για όλα τα γεγονότα σχετικά με αυτά τα συμβόλαια. Από τη στιγμή που ενημερώθηκα για τα τελευταία ρεπορτάζ πάνω στο θέμα, αμέσως επικοινώνησα με την UEFA για να ζητήσω σαφήνεια», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ινφαντίνο.

Στη συνέχεια το πρώην στέλεχος της UEFA και νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είπε: «Η UEFA έχει ανακοινώσει ότι κάνει μια ανασκόπηση των πολυάριθμων εμπορικών συμβολαίων και έχει απαντήσει εκτενώς σε όλες τις ερωτήσεις των ΜΜΕ που σχετίζονται με αυτά τα συγκεκριμένα συμβόλαια.

Όπως σημείωσα πριν, δεν είχα ποτέ επαφές προσωπικά με την Cross Trading, ούτε με τις ιδιοκτήτες της καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού διεξήχθη από την ΤΕΑΜ για λογαριασμό της UEFA. Θα ήθελα να δηλώσω για την ιστορία πως ούτε η UEFA, ούτε εγώ έχω έρθει ποτέ σε επαφή από οποιεσδήποτε Αρχές σχετικά με τα συγκεκριμένα συμβόλαια.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν τα ίδια τα ΜΜΕ, δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για τυχόν παρανομίες, ούτε από την UEFA, ούτε από μένα πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024