Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαδικτυακή κομπίνα σε βάρος εταιρείας έκδοσης-διανομής ηλεκτρονικού χρήματος

Διαδικτυακή κομπίνα σε βάρος εταιρείας έκδοσης-διανομής ηλεκτρονικού χρήματος

Απάτη κατ’ εξακολούθηση μέσω Διαδικτύου ήρθε στο φως από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 26χρονης. Προηγήθηκε καταγγελία από εταιρεία που δραστηριοποιείται στην έκδοση και διανομή ηλεκτρονικού χρήματος και στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών.

Απάτη κατ’ εξακολούθηση μέσω Διαδικτύου ήρθε στο φως από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 26χρονης.

Προηγήθηκε καταγγελία από τον νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας που δραστηριοποιείται στην έκδοση και διανομή ηλεκτρονικού χρήματος και στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών.

Ειδικότερα, στην εταιρεία, που έχει έδρα στην Αττική, περιήλθαν καταγγελίες πελατών της, σύμφωνα με τις οποίες κάτοχος ηλεκτρονικού λογαριασμού της εταιρείας προέβαινε στην αναγραφή ηλεκτρονικών κωδικών σε διάφορες αγγελίες σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, όπου δήθεν διέθετε προς πώληση προϊόντα σε ευνοϊκές τιμές, προκειμένου οι καταναλωτές να καταθέτουν προκαταβολή για την αγορά συγκεκριμένου προϊόντος με τη χρήση των κωδικών πληρωμής.

Με τον τρόπο αυτόν, όταν οι καταναλωτές κατέθεταν την προκαταβολή σε κάποιο από τα καταστήματα του δικτύου αντιπροσώπων της εταιρείας, το άγνωστο άτομο σταματούσε αμέσως οποιαδήποτε επικοινωνία με αυτούς, κατακρατώντας το ποσό της προκαταβολής.

Όπως διαπιστώθηκε από την εταιρεία, με τα ίδια στοιχεία συναλλασσόμενου προσώπου πραγματοποιήθηκαν και άλλες απατηλές συναλλαγές κατά το διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, με αποτέλεσμα να εξαπατηθούν περισσότερα από 20 άτομα και η εταιρεία να υποστεί ζημιά που ξεπερνά τις 3.000 ευρώ.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ταυτοποιήθηκε η παράνομη αυτή δράση της 26χρονης, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή της και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η 26χρονη δεν συνελήφθη, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024