Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρουζ και Σάντερς ζητούν το Ουισκόνσιν, ο Τραμπ βγάζει την Μελάνια

Κρουζ και Σάντερς ζητούν το Ουισκόνσιν, ο Τραμπ βγάζει την Μελάνια

Τους εκλέκτορες του Ουισκόνσιν διεκδικούν με αξιώσεις οι δεύτεροι σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς για το χρίσμα στις προεδρικές εκλογές, με τους Κρους και Σάντερς να εμφανίζονται ευνοημένοι στις δημοσκοπήσεις -έστω κι αν νίκη στην πολιτεία δεν θα αντιστρέψει, άμεσα, το κλίμα. Παράλληλα, η σύζυγος Τραμπ έκανε σπάνια εμφάνιση σε προεκλογική συγκέντρωσή του ενώ ο Κάσιτς αντιστέκεται στις εκκλήσεις να κάνει στην άκρη.

Τους εκλέκτορες του Ουισκόνσιν διεκδικούν με αξιώσεις οι δεύτεροι σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς για το χρίσμα στις προεδρικές εκλογές, με τους Κρους και Σάντερς να εμφανίζονται ευνοημένοι στις δημοσκοπήσεις -έστω κι αν νίκη στην πολιτεία δεν θα αντιστρέψει, άμεσα, το κλίμα.

Παράλληλα, η σύζυγος Τραμπ έκανε σπάνια εμφάνιση σε προεκλογική συγκέντρωσή του ενώ ο Κάσιτς αντιστέκεται στις εκκλήσεις να κάνει στην άκρη.

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (τοπική ώρα, βράδυ Τρίτης ώρα Ελλάδας) οι Ρεπουμπλικανοί και οι Δημοκρατικοί στο Ουισκόνσιν προσέρχονται να επιλέξουν τον υποψήφιο του κόμματός τους στις προεδρικές εκλογές.

Στους Δημοκρατικούς, ο Μπέρνι Σάντερς εμφανίζεται να έχει μικρό προβάσισμα έναντι της Χίλαρι Κλίντον στο Ουισκόνσιν. Η ίδια η τέως ΥΠΕΞ «παίζει άμυνα» και επικεντρώνεται στις επόμενες μάχες, λιγότερο το Ουαϊόμινγκ (το Σάββατο) και περισσότερο στη Νέα Υόρκη στις 19 Απριλίου.

Κάπως καλύτερη φαίνεται στις δημοσκοπήσεις για τους Ρεπουμπλικανούς η θέση του Τεντ Κρουζ έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. Στόχος του Κρουζ είναι να παρατείνει σε «σερί» τα αδύναμα αποτελέσματα του μεγιστάνα.

Κρουζ και Σάντερς ωστόσο θα παραμείνουν σε δύσκολη θέση ακόμη και με νίκη στο Ουισκόνσιν, από την οποία η μοναδική ελπίδα που έχουν θα είναι να την μετατρέψουν, κάπως, άνεμο για τις επόμενες μάχες: Στους Ρεπουμπλικανούς, οι επόμενες αναμετρήσεις γίνονται σε εδάφη πιο φιλικά στον Τραμπ (Νέα Υόρκη και πέντε πολιτείες στα βορειοανατολικά αργότερα) και ο Κρουζ υπολείπεται ακόμη σημαντικά σε εκλέκτορες, ενώ στους Δημοκρατικούς ο Σάντερς θα καλύψει με δυσκολία το προβάδισμα της Κλίντον χάρη στο σύστημα απονομής εκλεκτόρων που χρησιμοποιεί το κόμμα.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, τα βλέμματα και οι επικρίσεις έχουν στραφεί πλέον κυρίως στον Τζον Κάσιτς: Ο τρίτος υποψήφιος βρίσκεται πολύ πίσω από Τραμπ και Κρουζ και, ακόμη και μαθηματικά, δεν έχει καμία ελπίδα -ωστόσο αρνείται να αποχωρήσει, όπως επίμονα του ζητούν οι άλλοι δύο.

O μεν Κρουζ θεωρεί ότι η παραμονή του Κάσιτς διασπά την ψήφο των Ρεπουμπλικανών και ευνοεί έτσι τον προπορευόμενο Τραμπ, ο δε Τραμπ ζητά να φύγει ο Κάσιτς επειδή οι λίγοι εκλέκτορες που «ροκανίζει» μπορεί στο τέλος να κάνουν αδύνατη την απόλυτη πλειοψηφία ενός υποψηφίου στο τελικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024