Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών για τα κλειστά σύνορα Αυστρίας-Ιταλίας

Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών για τα κλειστά σύνορα Αυστρίας-Ιταλίας

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αυστριακής αστυνομίας ξέσπασαν την Κυριακή στο πέρασμα Μπρένερο (Μπρένερ) στα ιταλο-αυστριακά σύνορα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στη στάση της Βιέννης στο Προσφυγικό και την επαναφορά των ελέγχων στο μεθοριακό πέρασμα με την Ιταλία -όπου σχεδιάζεται να αναπτυχθούν και στρατιώτες. Γκλομπ και σπρέι κατά των διαδηλωτών. Εικόνες και πλάνα...

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αυστριακής αστυνομίας ξέσπασαν την Κυριακή στο πέρασμα Μπρένερο (Μπρένερ) στα ιταλο-αυστριακά σύνορα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στη στάση της Βιέννης στο Προσφυγικό και την επαναφορά των ελέγχων στο μεθοριακό πέρασμα με την Ιταλία -όπου σχεδιάζεται να αναπτυχθούν και στρατιώτες. Με γκλομπ και σπρέι κατά των διαδηλωτών.

Η κινητοποίηση υπέρ των ανοιχτών συνόρων διοργανώθηκε από αριστερές ομάδες και κοινωνικά κέντρα του ιταλικού Βορρά. Διαδηλωτές έφθασαν στο Μπρένερο από τη Νάπολη, τη Ρώμη, το Μιλάνο, καθώς και από το αυστριακό Τιρόλο και γερμανικές πόλεις.

«Πρόσφυγες ευπρόσδεκτοι στην ΕΕ» έγραψαν με κιμωλία στο δρόμο μπροστά στις γραμμές των αυστριακών αστυνομικών.

Οι διαδηλωτές σταμάτησαν για περίπου για 20 λεπτά την κυκλοφορία των τρένων στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Ιταλία με την Αυστρία. «Με τα σώματά μας ρίχνουμε τα σύνορα και τους φτάχτες. Open the borders» έγραφαν τα πανό στα χέρια τους.

Αφετηρία της κινητοποίησης ήταν ο σιδηροδρομικός σταθμός κοντά στο πέρασμα. Από εκεί οι διαδηλωτές περπάτησαν έως το Μπρένερο φθάνοντας σε αυστριακό έδαφος, επί του οποίου ξέσπασαν συμπλοκές με άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων που χρησιμοποίησαν γκλομπ και σπρέι κατά των διαδηλωτών.

Η πρώτη προσπάθεια να σπάσει ο αστυνομικός κλοιός έγινε από περίπου 1.000 άτομα. Ακολούθησε δεύτερη απόπειρα από γύρω στα 300 άτομα και τότε ξέσπασαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αυστριακής αστυνομίας.

Υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες με μώλωπες, αναφέρει η ιταλική Stampa.

Ομάδα διαδηλωτών είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες στον καταυλισμό της Ειδομένης, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα La Repubblica.

Κατά την κινητοποίηση ορισμένοι διαδηλωτές φορούσαν σωσίβια για να υπογραμμίσουν το δράμα των προσφύγων που πεθαίνουν στο ταξίδι ελπίδας προς την Ευρώπη.

Ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ ανακοίνωσε, μέσω συνέντευξής του στην γερμανική Die Welt, ότι η Βιέννη σκοπεύει να αναπτύξει και στρατιώτες στο πέρασμα Μπρένερο -όπου και έχει επαναφέρει τους ελέγχους.

«Καθώς τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν φυλάσσονται ακόμη αποτελεσματικά, η Αυστρία σύντομα θα κάνει πιο αυστηρούς τους ελέγχους στα σύνορα. Αυτό σημαίνει μαζικούς συνοριακούς ελέγχους στο (πέρασμα) Μπρένερ, και με στρατιώτες» είπε μιλώντας στην εφημερίδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024